Calea Sângelui Albastru

mai 16, 2018 Adrian C. Băjenaru No comments exist

În fiecare dintre noi sălășluiește un rege sau o regină. Toți avem posibilitatea și dreptul divin de a purta blazonul regal atâta vreme cât ne asumăm arhetipurile acestora. În genele noastre se află toată înțelepciunea Universului, celulele noastre poartă Apa ancestrală, sunt doar variațiuni ale Supei Primordiale. Cu siguranță particule din celulele noastre au fost și în persoanele de viță nobilă de dinaintea noastră, cu siguranță împărțim măcar un atom de carbon cu Gingis Han sau cu Napoleon, cu Alexandru cel Mare sau cu Cleopatra. Ori dacă nu, în multele vieți pe care le-am trăit pe acest pământ și nu numai, Spiritul nostru s-a bucurat cel puțin o dată de experiența leadershipului.

În urmă cu câteva luni, o prietenă, mi-a dăruit un medalion cu o frumoasă piatră de tigru conceput (energetic) după arhetipul regelui și al reginei și mi-a sugerat într-o notă ceremonială:

”În momentul în care această piatră se va sparge, inima ta se va deschide total!”

Trebuie să recunosc că geamănul mai jucăuș din mine a râs puțin, dar geamănul meu formal a ținut morțiș să păstreze seriozitatea astfel încât să nu se disipe atmosfera mistică plăcută creată. Până la urmă este frumos să crezi în magie, dar chiar și pentru un mag, un alchimist, poate mai ales pentru unul ca el, nu tot ce zboară se mănâncă…

… și totuși, depinde de obiectul zburător sau de persoana care îl lansează!

Aceasta a fost o introducere pentru relatarea care urmează să v-o spun. 

Aseară, la Teahouse 5, două prietene bune de-ale mele, au organizat o ”reuniune a femeilor” la care am fost invitat să particip spre sfârșit. Menționez că fata care îmi dăduse medalionul se afla printre organizatori. 

Pentru că explorez zone foarte profunde ale masculinității mele, sunt într-un proces în care îmi las părul să crească. L-am mai purtat așa doar în adolescență. Mereu am crezut că oamenii nu se schimbă, ci devin mai mult din ceea ce sunt deja, adică sunt precum diamantele care se șlefuiesc. Iată că și eu devin, sau revin la ceea ce sunt, la partea autentică a personalității mele. Prin urmare, port un acoperământ, o căciuliță subțire care îmi susține pletele. Aseară mi l-am pus pe cap și am plecat la drum. Am fost primit într-o manieră foarte interesantă: legat la ochi, toate femeile din grup mi-au oferit o ”ofrandă” în tăcere. Exact în momentul în care mă simțeam precum Nicholas Cage în ”The Wicker Man”, dar una dintre prietene îmi șoptește: ”Este safe. Am mai făcut asta!”. O voce interioară încerca să răspundă ”Ați mai făcut ce…?”

Și totuși…

… Unele dintre fete mi-au oferit o îmbrățișare, altele un sărut, iar din partea unora am primit în dar un cântec sau o plecăciune.

Am simțit din plin frecvențele de Transformare, Transmutare și Transfigurare, iar Shiva din mine, războinicul a transmutat mult din yang-ul vechi, iar prin mine sunt convins că masculinitatea a mai vindecat o parte în marele ei periplu existențial.

Am simțit-o și savurat-o pe Shakti dansând și purtând diferite măști, felurite manifestări care mai de care mai grațioase și mai frumoase ale aceleiași energii cosmice feminine, mama, iubita, preoteasa, amazoana… regina!

Se înserase bine și am rămas cu una dintre fete prin parcul din fața magazinului Unirea până mai târziu. Nu ne propusesem nicio intenție… și totuși, când este spațiul necesar, neutru, apare dispoziția potrivită, apare, Magia. La un momentdat observ cum îmi ia medalionul și îl izbește puternic de banca pe care ne așezasem. Astfel, s-a rupt doar lănțicul. Piatra rămăsese intactă. m-am gândit că ar trebui să încerc și eu să sparg medalionul din ochi de tigru (care apropos, este piatra zodiei mele). L-am azvârlit cu forță și acesta s-a spulberat de asfaltul dur. 

Se pare că ceea ce este menit să se întâmple, se întâmplă, mai ales atunci când crezi mai puțin, pentru că doar atunci contează mai puțin. Această întâmplare este o sincronicitate, o experiență acauzală, creată de conștiința mea pentru a-mi desluși niște integrări pe care le-am făcut. 

Arhetipul Regelui

Regele în cea mai bună variantă a lui manifestă următoarele calități:

  1. Este centrat: se plasează în centrul Universului, existența radiază din el, își exprimă puterea interioară, este integru și prezent în propria lui masculinitate;
  2. Ia decizii: își asumă responsabilitatea deciziilor pe care le ia, caută adevărul în fiecare situație și tinde spre onestitate;
  3. Integritate: trăiește plenar, este ceea ce spune că este, face ceea ce spune că face;
  4. Este protectorul celor dragi: își ocrotește prietenii și familia, are grijă de tribul lui;
  5. Ordine: nu doar spune celorlalți ceea ce etse bine sau ar trebuie să facă ci el însuși este exemplul al felului în care ceilalți ar trebui să fie, prin urmare este un exemplu de disciplină interioară și stoicism;
  6. Inspiră pe ceilalți: acționează precum o muză, insuflând creativitatea în ceilalți. El însuși crează și sublimează;
  7. Lasă o moștenire: își face misiunea de viață și lasă în urmă semne clare ale existenței lui. Aceste semne, aceste urme de aur ale pașilor lui sunt darurile lăsate umanității spre binele ei cel mai înalt.

Alchimistul, Expertul, Înțeleptul, este acela care manifestă contextual arhetipul de care are nevoie. A transforma în aur tot ceea ce atingem, aceasta este știința mistică a alchimiei. 

P.S. Acasă am ajuns cu o eșarfă Louis Vuitton dăruită de fata cu care am împărtășit experiența, semn că Universul mă recompensase cu ceva și după pierderea căciuliței.

Multă iubire, 

Regi și regine!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *