Tibetan 5 (Program pentru Întinerire)

”Care sunt caracteristicile bărbaților și femeilor aflați la vârsta a doua? Cel mai probabil observăm dizarmonii și dezechilibre la nivelul rotirii chakrelor. Cele care se învârt mai încet cauzează deteriorări ale corpului iar cele care au rotația mai rapidă au drept consecințe nervozitate, anxietate și stări de epuizare. Ambele situații produc afecțiuni. Pentru acest fapt, prezentăm Cele Cinci Ritualuri, care coordonează și echilibrează cei șapte centrii energetici ai corpului uman; ajută la distribuirea corectă a forței vitale către glandele endocrine care mai apoi o furnizează organelor și proceselor corelate. în urma acestui fenomen rezultă longevitatea și întinerirea.” – Peter Kelder

Numite și ”Fântâna tinereții”, cele cinci tibetane au fost descoperite de colonelul american Bradford într-o expediție în Tibet. Călugării din mănăstirile tibetane erau vioi și agili la vârste destul de înaintate. Colonelul explică în cartea sa ”Ochiul Revelației” că secretul acestora erau aceste exerciții care constituie un sistem complet de Yoga. Am descoperit cu vremea și experiența, că numărul original de exerciții este de șapte.

Se presupune că au o vechime de 2.500 de ani și au fost publicate inițial în anul 1939 în cartea ”Ochiul revelației” de către Peter Kelder care l-a întâlnit în India pe col. britanic Bradford. Se pare că proveniența acestor exerciții aparent miraculoase este destul de controversată. Unii susțin că sunt similare cu ‘phrul ‘khor (i.e. sistem de integrare minte/corp cu ajutorul elementelor Yin și Yang- respectiv Soare/Lună) iar alții afirmă că ar face parte din linia Sakya de yoga a buddhismului primitiv indo-tibetan. Totuși, o sursă și mai autentică de proveniență se pare că ar putea fi Kum Nye (i.e. o formă diversă de practici medicale mistice din yoga tibetană).

BENEFICII.

[mks_tabs nav=”vertical”]
[mks_tab_item title=”FIZICE”]

[/mks_tab_item]
[mks_tab_item title=”PSIHICE”]

[/mks_tab_item]
[/mks_tabs]

Recomandări:

Dacă îți place ce scriu…

STUDIO

Mă găsești și pe:

Healing. Stress reduction. Relaxation.

Sesiune individuale de terapie holistica si masaj Reiki

Cauți echilibrul minte, corp, spirit?

Găsește cursul potrivit