Is Sharing really Caring?

aprilie 19, 2018 Adrian C. Băjenaru No comments exist

Am experimentat (cu vârf și îndesat) ipotezele ”dăruind vei dobândi” și ”dă mai departe” bazate pe acțiunea corectă, altruistă plină de compasiune și dărnicie, pe legea nescrisă, dar nestrămutată a reciprocității, iar rezultatele apar negreșit. 

De multe ori poate ați auzit când vine vorba de milostenie: ”Nu vreau să dau pentru că nu știu eu ce va face cu acei bani!”. Deși trebuie manifestată puțină precauție în anumite situații, pot spune că acest raționament este elaborat în baza unei judecăți, ceea ce infirmă orice atitudine spirituală. Apoi, milostenia nu întreabă de consecințe, milostenia se face doar.

Sunt de acord că:

  • adevărul spus înainte de termen poate să semene cu minciuna
  • iar binele făcut fără voia celuilalt de multe ori poată să pară rău

Însă acțiunea care pornește din inimă (non-acțiune) și nu din minte, este esența altruismului. Pentru a cunoaște ce, cum și cui este bine să oferim, este bine să punem… 

Întrebările potrivite

În această dimineață mă aflam pe Calea Victoriei în urma unei discuții plăcute avute cu o persoană dragă mie în Parcul Kiseleff unde găsisem suma rezonabilă de bani aflată într-un portmoneu . Inițial ne-am întrebat ”Ce am putea să facem cu banii?”, la care răspunsul venit din chakra coroanei a fost puțin în contradictoriu cu ce ne-ar fi șoptit centrul bazal

La întrebarea ”ce faceți atunci găsiți o sumă de bani?”, sistemul nostru energetic poate răspunde într-un sens sau în două contradictorii, după nivelul nostru de integrare spiritual-materială. Iată două tipuri:

C7 Sahasrara Oferă suma de bani unei persoane nevoiașe pentru că Universul dorește să îți arate natura ta reală (spirituală)
C1 Muladhara Păstrați banii pentru voi, cheltuiți-i după bunul plac

Răspunsul din C7 va fi întotdeauna pe măsură, de ce? Pentru că odată ce puneți întrebarea, Universul găsește persoana potrivită căreia îi erau destinați banii, iar dacă aveți cât de cât acces la prosperitate și abundență, înseamnă că ați cunoscut deja puterea reciprocității. Așa și în cazul nostru, a apărut din senin bătrânică ce își scosese un teanc de cărți la vânzare, una dintre ele parcă era scrisă de Arsenie Boca. Am scos suma de bani și i-am înmânat-o. Nu pot să cuprind în cuvinte măreția zâmbetului și surprinderii acesteia și căldura cu care ne oferea binecuvântările ei, întrucât îi asigurasem porția de mâncare pe câteva zile, probabil.

Cum să oferi

Am învățat asta de la mama fostei mele iubite, iar ea a învățat la rândul ei de la șamanii de Peru:

Oferă cu mâna stângă și primește cu cea dreaptă. Oferă ca și când ai crea un ciclu al abundenței!

… și apoi, am fost atent ca de fiecare dată când am oferit să ascult ce are de spus cel aflat în nevoie. Așa că…

primește cu tot sufletul, inima și cugetul tău binecuvântările celui căruia i-ai oferit pentru că s-ar putea ca întreg Universul să îți vorbească atunci prin el.

Prin urmare, pe premisa că toți una suntem

  • dăruind, chiar vei dobândi
  • dacă dai mei departe, dai mereu înapoi… înapoi spre tine
  • sharing really is caring
Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *