Tao Yoga – Tai Chi & Qi Gong Morning Practice with Adrian

Taoist Yoga, Tai Chi & Qi Gong Morning Practice with Adrian

TEHNICI ȘI INSTRUMENTE

(1) TAO YIN, HATHA & KUNDALINI YOGA 

Yoga taoistă provine din vechiul Qi Gong pentru deschiderea meridianelor extraordinare si combina si câteva posturi de hatha, Yang si Yin. La curs asanele au urmatoarele scopuri : (1) deschiderea meridianelor extraordinare și creșterea energiei interne, (2) cu cât suntem mai conștienți de minte, corp și respirație cu atât mai bine acestea relaționează între ele, (3) creșterea flexibilității fizice și capacității respiratorii.
Posturile de yoga taoistă provin din vechea știință a qi gong-ului conceput special pentru deschiderea canalelor energetice dar și pentru îmbunătățirea flexibilității, obținerea supleții și naturaleții corpului. Cuprinde și asane din hatha yoga clasică. La curs vor fi predate și posturi elementare de kundalini yoga. Trezirea și ascensionarea Sinelui. Focul Sacru Kundalini sălășluiește la baza coloanei vertebrale în chakra-rădăcină Muladhara (yin) și ascensionează prin cele 33 de vertebre și 7 chakre până o străpunge pe cea de-a șaptea, Sahasrara (yang), deschizând lotusul cu o mie de petale.

(2) TAI CHI & QI GONG

Instrumente taoiste pentru creșterea energiei, îmbunătățirea sănătății și stării de bine. Mișcări fluide care relaxează și detensionează mintea și corpul.

(3) ALCHIMIE INTERNĂ

Tehnici de integrare a emoțiilor și lucrul cu polaritățile. Uniunea opuselor complementare animus și anima. Alchimia înseamnă a crea o relație cu însăși viața, o aventură, o iubire profundă față de tot ceea ce este.

(4) AUTOCUNOAȘTERE INTUITIVĂ
Exerciții de divinație cu tarot și carduri speciale cu ajutorul cărora vom putea răspunde la întrebările cele mai importante ale vieții noastre: 1. Cine sunt?2. De ce sunt aici?

REGRESII ȘI PROGRESII
Pentru a rezolva anumite situații de conflict din inconștientul nostru, avem nevoie de metafore, simboluri și arhetipuri. Ne vom folosi de aceste tehnici spre binele nostru cel mai înalt.

(5) MEDITAȚIE

Abordări taoiste și alchimice ale meditației cosmice în armonie cu meditația heartfulness sau cu tehnici de meditație terapeutică.

CE ÎȚI OFERIM

  • INTENȚIE: Intenția noastră este de a aduce un plus de vitalitate, de conectare autentică la nivel de Sine și de exprimare într-un ambient sigur și plăcut.
  • ENERGIE: Stimulăm Qi-ul, energia noastră internă și o lăsăm să dizolve orice urmă de stres, tristețe și anxietate. Mai multă claritate, vitalitate și calm sunt indiciile unui Qi care curge liber prin meridianele noastre energetice.
  • SĂNĂTATE … că-i mai bună decât toate. Stimulăm corpurile subtile, centrii energetici, chakrele, meridianele și tantienurile. Ne racordăm la câmpul de energie universală și la energia primordială a Compasiunii (yuan qi).
  • BUCURIE: Pătrundem cu toții într-un nor cu stare de bine și ne lăsăm purtați de energia bucuriei aici și acum spre binele nostru cel mai înalt.
  • RELAXARE: Când reaxăm corpul, mintea noastră se relaxează automat. Practicile taoiste au numeroase beneficii care pot fi experimentate spontan.
  • REDESCOPERIRE: Timp de două ore integrăm Ego-ul și ne aventurăm în explorarea Sinelui nostru autentic. Cu cât Sufletul (Sinele) nostru luminează mai intens în Personalitate (Ego) cu atât simțim mai multă împlinire, satisfacție și recunoștință.

Adrian este Psiholog, instructor taoist, predă metode spirituale antice adaptate la viziunea occidentală, autorul articolului științific ”Mindfulness, Flux și Flourishing” (2015) și al ghidului pas cu pas pentru fericire autentică – ”Înapoi în prezent”(2017). Experiență activă în meditație mindfulness, kundalini yoga, tai chi și qi gong, master Reiki tradițional, master Palma Budistă Tibetană, inițiat în riturile iluminării incașe Munay Ki și hipnoză regresivă.


Abonamentul este de 140 RON și conține patru sesiuni consecutive, consumabile Sâmbăta dimineața și/sau Luni seara la Heartfulness Meditation Circle. Înscrieri la 0734 940 804 (Sonia )