5 schimbări pe care le-am făcut prin Yoga și Tai Chi

  • by

De opt ani de zile lucrez cu corpul. Primul adevăr buddhist spune enunță că ”Totul este suferință”. A fost o convingere în care am crezut multă vreme. De aceea, din acest spațiu al suferinței, am plecat să cunosc spiritualitatea. Deși în noua spiritualitate se practică și predică o disociere de corpul fizic, în filosofia Tao, în alchimie, creștem corpul energetic care este de fapt chiar reflecția celui fizic.

Aveam o hernie de disc, mă identificam cu furia și agresivitatea mea. Am fost lângă tatami multă vreme, practicant de arte marțiale japoneze Karate Kyokushin revelate lumii de către marele maestru Sosai Oyama. Artele marțiale externe sunt o formă brută de lucru cu energiile dure ale Pământului. Problema în arte marțiale este că aceste energii rămân blocate în chakrele inferioare. Chiar și în tehnici precum Aikido unde se proslăvește ”arta păcii”, și acolo profesorii sunt foarte yang, foarte duri și transmută puțin în chakrele superioare.

Cu energiile Pământului se lucrează și în șamanism și am văzut în această zonă bărbați foarte yang, respectiv femei cu energie predominant masculină.

  1. Soluția este transmutarea!

Predau yoga și tai chi în termeni de energie. Yoga și Tai Chi-ul nu sunt sporturi oricât ar încerca unii să le transforme în așa ceva.

Calea pe care eu am ales-o este aceea a fizicalității pentru a accesa și descoperi spiritualitatea. Cea mai mare profundă lecție pe care mi-am luat-o prin lucrul cu corpul fizic și energetic a fost aceea de a observa cum emoțiile pot fi transformate și direcționate spre activități constructive. Energia se rafinează atunci când trăiești cu totul în corpul tău. Energia devine creatoare atunci ești tu însuți, când te comporți natural. Viața devine orice altceva dar nu suferință. Suferința este o cale dar nu este calea. Viața este calea.

    2. Corpul meu se schimbă

Dacă mă uit la fotografiile pe care le-am făcut în urmă cu un an de zile și pe cele de acum, este o diferență colosală. Devin din ce în ce o versiune mai bună a mea. Energia mea se rafinează în fiecare zi. Practicile taoiste de lucru cu energia sexuală mă ajută să îmi mențin un tonus foarte ridicat și să fiu mai tânăr decât acum 10 ani să spunem. Sunt foarte mândru să văd că tinerețea nu numai că se menține la o vârstă mai avansată, ci însuși procesul de îmbătrânire își schimbă cursul.

    3. Am încredere

Este vorba de un altfel de încredere. O încredere în Forța Vieții. Știu când lucrurile pe care le fac, sunt susținute de Viață și atunci când nu sunt susținute. Când Viața vrea ca eu să fac ceva, sunt cu totul angajat. Când nu, mă retrag ușor. Este ca și acum ai asculta în interior vocea naturii care îți spune: ”Ia-o ma ușor!”, ”Keep going!”

    4. Am în preajma mea doar oameni care sunt ”pe sufletul meu”

Nu îmi formez prietenii și relații la nivel de personalitate, ci la nivel de suflet. Sunt atras pur și simplu de energia sufletului care o emană un om ca și cum aș ști că putem să conversăm ușor, că putem face lucruri împreună fără să opunem rezistență.

    5. Sunt treaz/fac ceea ce este corect

… nu mereu, dar am încredere că îmi fac misiunea de viață. Misiunea de viață este dharma. Sunt în plină expansiune, îmi asum rolul meu de profesor și am încredere că este ceea ce trebuie pentru ca eu să mă schimb pe mine și să transform tot ceea ce este în jurul meu.

 

Recomandări:

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments