Al șaselea simț este Iubirea

0 comentarii

Adevărul este că toți tânjim după iubire. Aceasta este foamea primordială, a iubirii, iar cine iubește cu toată ființa lui este un om desăvârșit. Ai fost flămând de dragoste, dar poți să te saturi oricând gustând din iubirea cosmică.

Avem impresia aceasta greșită că un om iluminat este caracterizat prin superputeri și eventual trăiește separat de oameni, probabil undeva într-un vârf de munte unde doar meditează și trăiește autotrof. Aceasta este o concepție eronată, întrucât un om iluminat este acela care iubește cu forță.

Acela care se depărtează de iubire, se sluțește. Acela uită de el, se minte pe sine, luptă cu morile de vânt, înoată împotriva curentului, contra firii.

Am venit pe acest Pământ pentru a experimenta viața noastră cu ajutorul celor cinci simțuri obișnuite: auz, văz, miros, pipăit, gust. Aceste simțuri ne ajută să ne menținem existența și să ne integrăm cu bine în societate.

Sa iubim nebunește tot ce strălucește pe acest pământ, fiindcă altă viață nu ne este cunoscută.

– Euripide (Rhesus)

Dacă îți încânți gura cu mâncăruri delicioase și băuturi rafinate, ce-ar fi să împarți vorbe de iubire cu ea? Ce instrument minunat ar fi atunci și ce muzică prețioasă ar răsuna din vocea ta!

Ce-ar fi ca de acum să atingi fiecare ființă de pe Pământ cu blândețe, cu inimă, cu compasiune? Ce-ar fi să atingi de acum fiecare persoană ca și când ar fi prima pe care ai atins-o până acum? Ce mirare! Ce curiozitate! Ce frumusețe!

Dar omule… ce ai fi fără iubire? Cât de banală ar fi oare viața ta? Cât de monotonă… te-ai gândit vreodată? De ce alergi omule după năluci, după fantasme? N-ai obosit să alergi după fantomele plăsmuite de mintea ta?

Adevărul este că ai căutat mereu… IUBIREA!

Iubirea este energia care pune viața în mișcare, este însăși forța primă a Vieții, a Creației.

Cât de binecuvântați suntem pentru că putem iubi! Aceasta este suprema fericire, este supremul elixir, pansamentul oricărei răni, eliberarea din Samsara, din suferință și dezolare.

Iubește și eliberează-ți ființa!

Alege să iubești!

Fii mereu lângă oameni cu inima deschisă! Fii tu exemplul iubirii, nu te mulțumi doar cu noțiuni, teorii, concepte despre iubire! Fii chiar TU  Iubirea!

La festivalul Dakini am avut ocazia să predau alchimie unui grup mai mare de oameni. Una dintre voluntare mi-a povestit despre o relație toxică în care se aflase în urmă cu ceva vreme. Băiatul se afla încă în aura ei. După ce am lucrat cu ea, a început să plângă și să se elibereze din lanțurile în care fusese captivă. Mi-a spus apoi:

Nu voi mai fi niciodată o pasăre în colivie! Voi un delfin! Voi fi valurile mării!

Am crezut-o… chiar am crezut-o pentru că am văzut-o zâmbind precum un copil. Nu există iubire fără libertate, iar libertatea adevărată este un spațiu interior, în inimă, un spațiu care-ți dă voie să cuprinzi întreaga lume el. Cred că este cel mai încăpător spațiu care ar putea exista.

Iubirea este simțul pierdut. Iubirea este al șaselea simț. Lasă Focul Iubirii Cosmice să ardă în inima ta!

Multă iubire, A.

Articol publicat în categoria: Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Despre Fuziunea Emotionala

Mă găsești și pe: