in Energy

Alchimia pentru toți: metoda simplă pentru dezvăluirea Aurului interior

Buddha => iluminarea pornește de la premisa că “totul este suferință

Lao Tse => iluminarea pornește de la premisa că “totul este bucurie

… și amândoi aveau dreptate. Totul ține de perspectivă, de ceea ce alegi tu în mod conștient. Să spunem că datorită karmei tale te-ai născut într-o familie bună, ai avut o educație potrivită și ai avut privilegiul să fii înconjurat de oameni care ți-au insuflat spiritualitatea. Atunci, înseamnă că ai avut niște “merite” și implicit iei bucuria ca stare potențială de creștere.

Există și cazul în care un copil s-a născut într-o închisoare și găsește cu greu, cu mari strădanii o cale spirituală care să îi ofere nu numai acel pansament de care are nevoie pentru a-și vindeca rănile psiho-emoționale, ci și un mod eficient de a se ilumina.

Pentru că suferința este de fapt subiectivă, primul caz ar putea să fie dramatic iar al doilea fericit. Realitatea se modifică în funcție de cel care o privește.

Să luăm a doua situație, poate ai avut o viață mai grea, ai avut suferințe și  dureri, depresii și certuri în familie, atunci ai pornit involuntar din suferință însă odată ce ai devenit conștient, este doar alegerea ta ce vrei să crezi de acum înainte.

Iluminarea de zi cu zi

Alchimistul nu caută iluminarea, el lasa iluminarea să ajunga la el cultivând-o printr-o atitudine corectă, plină de compasiune, înțelegere dar și printr-un set de practici cu sine însuși.

Dragă alchimistule, vreau să îți recomand în acest articol o practică pe care să o iei cu tine acasa și să îți bucure viața spre binele tău cel mai înalt.

Xia dantien = “câmpul de cinabru“, prezența Sufletului în corpul fizic

Tehnica este simplă însă beneficiile sunt extrem de complexe și poate, dacă vei practica le vei simți în totalitate în corpul, mintea și emoțiile tale.

  1. Așează-te pe un scaun, cu spatele drept și cu palmele pe genunchi;
  2. Ajustează-ți coccisul împingându-l puțin spre înainte, scoate pieptul în față și menține bărbia în paralel cu solul;
  3. Observă-ți pentru câteva momente gândurile concentrându-te pe cel de-al treilea ochi (nivelul Spiritului);
  4. Coboară lent atenția la cca. 2 cm mai jos de ombilic (nivelul Esenței)
  5. Odihnește-ți mintea în acel loc;
  6. Ori de câte ori îți fuge mintea în altă parte, revino aici și odihnește-te în acest spațiu sacru al abdomenului tău inferior.

Foarte important! Spre deosebire de meditația buddhistă vipassana, meditația taoistă este mai apropiată de zona tantrică a practicilor, de aceea atenția conștientă este folosita doar în scopul de “a simți” energia din locul ales pentru concentrare.

Mai simplu, gândește mai puțin, simte mai mult!

În timpul zilei, revino cu atenția ta asupra dantienului și conectează-te acolo. Poți să te ancorezi acolo cu această frază:

“Ori de câte ori reacționez la situațiile zilnice, stress, griji, furie, tristețe, îmi voi aduce aminte să revin cu atenția în abdomenul meu și să transform aici aceste energii.”

Această metodă inedită de alchimie transformă esența, emoțiile și spiritul. Emoțiile sunt de fapt niște reacții la stimuli interni sau externi care apar în urma unor procese de cogniție, adică prin evaluarea realității bazată pe experiență. Meditația taoistă, alchimia dizolvă treptat granițele dintre stimuli și răspuns iar răspunsurile devin din ce în ce mai necondiționate.  Practic, reduce timpul de reacție atfel încât să dobândești capacitatea de a alege conștient și de a te bucura de liberul tău arbitru cât mai în profunzime.

Lu Dongbin, unul dintre cei opt nemuritori taoiști, susține că este minunat să începi alchimie chiar așa, concentrându-te pe xia dantien pentru că simbolizează chiar rădăcina Wu Wei (Marele Vid) și este bine să menținem tehnica până când atingem starea de “non-acțiune” iar mai apoi stările extatice de fuziune între Kan și Li, între energia feminină a apei și cea masculină a focului. Când “mintea vidată” întâlnește “esența” atunci convertirea lor în Qi se petrece spontan.

KAN  (APA) = ESENȚA

LI (FOC) = MINTEA AUTENTICĂ

Prin această pastilă de alchimie, fuziunea lor se va petrece natural la un momentdat. Vei știi că apa s-a unit cu focul atunci când vei simți o stare de extaz spiritual.

Multă iubire,

 

0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments