Alchimistul

0 comentarii

Principiile taoiste susțin acceptarea fiecărui om cu rolul său sinergic în realitatea înconjurătoare.

Taoistul nu critică și nu neagă felul în care ești tu, sau ceea ce crezi tu despre tine sau despre el. Te acceptă așa cum ești, ca fiind cea mai bună formă a ta, perfect în propria ta imperfecțiune. Această acceptare necondiționată a realității pornește din Suflet, care este caracterizat de neutralitate, care înseamnă totodată și compasiunea, iubirea adevărată. Iubirea autentică este lipsa judecății și eliberarea de filtrele, etichetele și stereotipurile minții.

La fel este și Wuji Gong. Este un ritual arhetipal, neutru, în care putem ori să aducem orice dorim noi, ori prin care să eliberăm ceea ce este stagnant și limitativ în noi.

Canalul principal lucrat prin Tai Chi-ul Primordial (”Chong mai”), care în traducere liberă înseamnă ”canalul încrederii”, conține trei niveluri de conștiință, care reprezintă corelațiile dintre cele trei tan tien-uri și un model trinitar al creierului:

Creier reptilian Insticte primare Inferior
Creier limbic Emoții Median
Creier frontal Conștiință de sine Superior

Mișcările din Tai Chi-ul Iluminării (Wuji Gong) reproduc măreția de neegalat a naturii, ciclicitatea ei, puterea și slăbiciunea ei laolaltă, capacitatea ei creatoare dar și forța ei distructivă, măreția Soarelui care răsare pe Cer și duritatea Pământului care a văzut atât, atât de multe.

Oscilațiile greutății corporale de pe o parte pe cealaltă, sunt precum unduirile unui copac care găsește liniștea în plină furtună, un Soare care încălzește frigul din Suflet, Luna care îți călăuzește pașii prin pădurea stufoasă, spre Drumul de Acasă. Pentru că ”Cel Ce Practică” este un EROU-COPIL, care înfrânge TOTUL prin a se lăsa înfrânt, găsește PUTEREA în zâmbet și inocență, găsește ADEVĂRUL acolo unde toți văd numai minciuna, el SIMTE că este CALE, fără să caute argumente în mental și nici validare de la ceilalți, EL trăiește în INIMĂ, în locașul sfânt al PUTERII NEMĂRGINITE INTERIOARE, ghidat de Calea Maestrului Lăuntric. Acesta este Alchimistul, cel care posedă PUTEREA de a struni elementele prin simplul fapt că le conștientizează ca părți intrinseci ale ființei sale, stăpânind arta Cerului și Pământului, ca un martor tăcut, ghid și gardian al Existenței și Fericirii Autentice.

 

Articol publicat în categoria: Spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Despre Fuziunea Emotionala

Mă găsești și pe: