in Body, Spirit

CÂTE PUȚIN DESPRE UN ALTFEL DE ABANDON

Când am fost ultima dată la mare mi-am dat voie să mă las purtat de apă și să plutesc în voie. Fusesem învățat sa înot ”voinicește”, să brăzdez puternic apa cu brațele mele și astfel să mă mențin la suprafață. Aceasta fusese calea forței, o cale de yang pur, însă am fost stupefiat să văd că de fapt apa mă poate purta atunci când mă las în voie, când nu depun niciun efort ci sunt pur și simplu prezent, conștient. A fi conștient nu necesită efort, ci a-ți permite să fii tu însuți, a-ți da voie să ajungi la Sursă.
Mai există deci un fel de înot, unul care deobicei nu se predă la inițiere și este unul mai mult ”copilărește” decât ”voinicește” și nici măcar nu este stil felul acesta lin în care am învățat să înot.
Am realizat că dintotdeauna am știut să înot în felul acesta doar că mi-a fost prea teamă de măreția sufletului meu. Am învațat că nu este nici măcar o tehnică, ci mersul natural al lucrurilor.
 
Este valabil și cu viața noastră de zi cu zi. Când te afli în expansiune, în energia yang obosești repede, iar timpul parcă nu te iartă deloc și trece cât ai clipi. După ce ai obosit, apare starea de somnolență ca efect al energiei consumate neglijent. Apoi se dă stingerea (yin), dar nu de dragul relaxării ci doar de dragul de a o urni din nou din loc.
 
și tot asa…
 
… Apa Vie a Vieții este la fel, te susține doar dacă îți dai voie să te scalzi în ea. Imersiunea totală în forța vieții este tot un fel de abandon, doar că de data aceasta un abandon în fața Marelui Necunoscut, în fața Marii Enigme Existențiale.
 
Pătrundem adânc în acest fel, la niveluri din ce în ce mai profunde ale Sufletului nostru. Dincolo de pânza deasă de gânduri, de valurile uriașe ale reacțiilor emoționale și dincolo de orice suferință sau patologie fizică.
 
La fel ca un copil, putem să facem un plonjon în Marele Mister fără niciun fel teamă. Să ne dăm voie să fim noi înșine fără să alterăm substanța percepțiilor sau stărilor noastre afective, renunțând să schimbăm pe celălalt și să îl transformăm într-o copie la indigo.
Da, la fel ca un Copil cosmic care se scaldă în lichidul amniotic al Universului (Yuan Qi).
Copiii ”locuiesc” într-un lichid similar vreme de nouă luni și nu se tem deloc să plutească acolo.
 
A-ți da voie să fii tu însuți înseamnă a fi liber, iar libertatea ultimă necesită a extinde propria ta libertate în jurul tău, la fel ca un soare. Dă-le și celorlalți voie să fie ei înșiși. Nu mai purta măcar astazi un război pe care nu îl poti câștiga niciodată.
Iată câteva sfaturi utile pe care le poți folosi ca mantre sau cuvinte de putere și pe care le poți lua cu tine oriunde:
  1. Renunță la control
  2. Dezactivează mecanismele de apărare
  3. Plonjează în Enigma Vieții
  4. Fii tu însuți
  5. Nu te mai opune
  6. Rămâi în inimă
  7. Nu caută să explici cu mintea ceea ce inima ar trebui să simtă
  8. Mergi în Voie
  9. Mergi cu Fluxul Natural al Vieții (go with the flow)

Când îți este teamă de orice, pur și simplu abandonează-te! Forța Vieții te va hrăni și te va susține.

Îți cunosc gândul acela care îți spune ”Și dacă voi face asta… atunci o să…”, ține minte de la mine, acel gând este cea mai mare barieră care stă între tine cel de acum și tot ceea ce ți-ai dorit tu vreodată.

Multă iubire, A.

 
0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments