Ce-și doresc femeile. Particularități biologice ale atracției (II)

0 comentarii

Datorită succesului profund pe care articolul din urmă l-a înregistrat, m-am gândit să privesc mai în amănunt această problemă care pare a fi de interes general. Scriu acest articol fără pretenția abilității de a asculta gândurile și insighturile ”urmașelor Evei”, așa cum obișnuia Mel Gibson în filmul cu același nume.

Articolul de față dezbate caracteristicile fiziologice constituționale ale atracției, extrase cu atenție din literatura de specialitate a ramurii evoluționiste a psihologiei și etologiei, care pot aduce explicații coerente asupra acestei probleme care ne frământă atât de tare.

Cunoaștem adesea relatările persoanelor de sex feminin în legătură cu bărbatul ideal, care pune, aparent cel puțin, accentul pe trăsătură lui ”psyche” și nu pe subiectul fiziologic, care presupune maniera de selecție a partenerilor de relație (e.g. ”Pentru mine… sufletul contează”). Eu personal, îmi propun să le cred afirmațiile, însă adesea alegerile pe care femeile le fac, par să fie în discordanță cu ceea ce spun.

Puterea este cel mai puternic afrodisiac. – Henry Kissinger

Am făcut o selecție a celor mai importante trăsături morfologice masculine care se disting în fenomenul de atracție:

 1. Musculatura. o proeminență peste medie a musculaturii corporale, este în principiu, un factor foarte important, deoarece sunt trigger-ul unei sănătăți optime și posesiei unor gene foarte bune, în scopul reproducerii. Recomand filmul ”Daddy’s home”, cu Mark Wahlberg și Will Ferrel în rolurile principale.
 2. Capilaritate facială. se pare că bărbații care preferă să nu se bărbierească prea des, sunt selectați înaintea celora care o fac. Aviz persoanelor care lucrează în Ministerul de Interne sau M.A.P.N., unde se cer anumite norme, stricte ce-i drept, cu privire la acest subiect. Bărbații care poartă barbă, sunt găsiți ca fiind mai atractivi, maturi și mai agresivi. Ca exemplu, îl recomand pe Hugh Jackman și Jeffrey Dean Morgan (alias Negan în serialul ”The Walking Dead”).
 3. Masculul de… pică. simțurile cromatice ale femeilor sunt foarte interesante… dintr-un studiu cross-cultural, reiese faptul că o femeie se simte mai atrasă de bărbații care se îmbracă în culoarea roșu. Culoarea roșu este provocativă și dă impresia diferenței în peisajul general dar este și un indicator al poziției sociale. Un exemplu… mă gândesc doar la ”Femeia în roșu” din Matrix.
 4. Simetrie. Structurile simetrice, uniform dispuse, dau impresia că subiectul este adaptabil și sănătos, iar o figură puternic masculină a cărei formă este subliniată de o mandibulă proeminentă, sugerează aportul masiv de testosteron (i.e. hormonul masculin). E.g. Brad Pitt.
 5. Vocea profundă. O tonalitate mai joasă, un ritm mai rar, inspirațional, reflexiv, poate fi factorul decisiv pentru care un bărbat poate ”rămâne în mintea ei”. Sean Connery sau Benedict Cumberbatch merită ascultați.
 6. Înălțimea. ”mărimea face diferența”, probabil că această premisă a creat multe frustrări în rândul multor pretendenți. Cercetătorii Universității din Liverpool, au sesizat faptul că succesul în atracție poate fi conferit și de înălțime, astfel, un bărbat mai înalt este mai impozant și deci pre-selectat. Ca exemple, frații Wladimir și Vitali Klitschko, sportivi de performanță, oameni de afaceri și posesori de grade academice, cel din urmă devenit recent, primar al Kievului.

Într-o notă generală (concluzie psiho-fizice), un bărbat pentru a fi preselectat de către femei, trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 1. Să fie ambițios, să fie dedicat muncii pe care o face și eventual, inteligent;
 2. Să își exprime generozitaea (e.g. acte de caritate; cadouri; filantropism);
 3. Să aibe gusturi vestimentare;
 4. Încredere în sine și asertivitate (n. în grupuri compuse din alți bărbați);
 5. Să fie mai înalt, cel puțin decât femeia targetată;
 6. Proaspăt bărbierit (dacă este cazul) și fără urme de chelie;
 7. Umeri lați, trapez vizibil, fără burtică;
 8. Simetrie facială și corporală, sănătate optimă;
 9. Aspect atletic, sportiv;
 10. Să miroasă cât mai ”bine”;
 11. Să manifeste acte de comportament benefic cu copii și bebelușii.

“So what first attracted you to the millionaire Paul Daniels?” Mrs Merton to Debbie McGee.

… în cazul în care criteriile de mai sus par foarte dificil de îndeplinit, chiar imposibil, atunci vă sugerez să deveniți putred de bogat, iar ca etalon, Donald J. Trump (miliardar, actual președinte al S.U.A.), este mai mult decât potrivit (n. într-un studiu al preferințelor sexuale, un procentaj de cca. 13,4% femei au declarat că ar face sex cu Donald J. Trump, ceea ce nu este deloc rău pentru un bătrânel de 70 de ani).

Așadar, chiar dacă ”sufletul contează” și ”iubirea învinge mereu”, dacă facem referire la perspectiva evoluționistă, conchid că suntem cu toții niște… animale, iar femeia, trebuie să fie, cel puțin în opinia mea, cel mai feroce dintre ele.

“I’m not a good-looking person. I’ve struggled to get girls for most of my life, and then, suddenly, I win the casual-sex lottery by getting famous”. Frank Skinner.

Într-un studiu efectuat pe un eșantion de aproape 6000 de indivizi de pe toată planeta,  relatat de către pagina Sleep Cupid, dezvăluirile participanților în legătură cu preferințele lor sexuale au relevat o diferențiere clară în funcție de demografie. Să luăm în considerare următoarele exemple:

SUA
 1. George Clooney
 2. Johhny Depp
 3. Denzel Washington

 

UK
 1. Prince Harry
 2. David Beckham
 3. Orlando Bloom
Canada
 1. Ryan Reynolds
 2. Ryan Gosling
 3. Keanu Reeves
Australia
 1. Hugh Jackman
 2. Heath Ledger
 3. Liam Hemsworth

 

 

 

 

Articol publicat în categoria: Spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Mă găsești și pe:

Call Now ButtonBook