in Body, Energy

Corona-Virus 101 in Anul Sobolanului De Metal

Am pasit de curand in Anul Sobolanului De Metal, un an foarte prolific energiei abundentei si prosperitatii, business-urilor. Cu toate acestea se simte energia mai expansiva, mai yang a acestui an spre deosebire de latenta ultimilor 2 (i.e. ani yin). Am avut BREXITUL, situatii conflictuale intre SUA si IRAN si alte conflicte latente care tin sa erupa imediat ce au simtit imboldul Noului An. 

DE CE se intampla aceasta? Energetic vorbind, yin-ul tinde mereu sa se converteasca in yang, asa ca era de asteptat ca Natura sa creeze aceste ipostaze.

Una dintre marile provocari ale Anului Sobolanului de Metal este Corona Virusul care semana deja panica in randul populatiei globale. 

CARACTERISTICILE SOBOLANULUI DE METAL

Anii Sobolanului sunt: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 şi 2032. Fiind unul dintre semnele yang dintre cele 12 ale Zodiacului Chinezesc, este un an foarte puternic si expansiv, prosper, un an destinat noilor inceputuri. Alaturi de Dragon si Maimuta este considerat unul dintre cele 3 “animale de putere” ale Zodiacului.

CORONA-VIRUS ABC

In termeni stiintifici un virus este un agent patogen inframicrobian care nu poseda capacitatea de a se reproduce doar daca este gazduit de o celula pe care o paraziteaza si care ii permite sa se multiplice. Virusurile genereaza boli infectioase diverse. Nu sunt coniderate forme fiinte vii (ba chiar cele mai simple forme de viata) chiar daca poseda material genetic, nu produc energie si nu consuma hrana.

Corona Virusul (COVID-19) fac parte dintr-o mare familie de virusuri zoonotice, adica se transmit de la animal la om. Pana in momentul de fata nu a fost indentificat la oameni, ceea ce reprezinta o noutate.

Simptome: febra, tuse, afectiuni respiratorii, dificultate in respiratie, poate cauza pneumonii severe si chiar colapsul functional al rinichilor.

Model cross-sectional al corona-virus. Se pot observa patternurile geometriei sacre in orice virus.

Preventia standard include: spalatul frecvent pe maini, acoperirea nasului si gurii.

PERSPECTIVE SPIRITUALE:  TEORIA HAOSULUI

In matematica poarta si denumirea de teoria sistemelor complexe pentru ca un fenomen, sa spunem realitatea, care este in aparenta haotica si bazata pe ~noroc~ dispune de o anumita ordine ascunsa.

In psihologie, Henri Poincare propune teoria haosului ca fiind un eveniment/factor simplu care, in mod paradoxal aduce schimbari uriase. Psihologii, folosesc teoria prin “a se agata” de aspecte aparent simpliste care au capabilitatea de a produce schimbari. 

Exemplu terapeutic: o persoana cu tendinte de suicid relateaza ca a deschis la librarie o carte pe care o considera interesanta. Psihologul ii poate propune sa citeasca in continuare si sa ii povesteasca data viitoare din roman.

Exemplu existential: o persoana se confunta cu o depresie majora si isi doreste sa isi ia viata. Intre timp, descopera ca scrisul il linisteste. Scrisul se transforma intr-o pasiune >>> in final scrie un best-seller care ii schimba total viata.

Exemplu real: fotbalistul Nesu, sustinea intr-un interviu ca prin paralizia pe care a sfuerit-o s-a apropiat extrem de mult de Divinitate si a creat programe de sustinere pentru alte persoane aflate in nevoie.

A chaotic system is one where extraordinarily slight changes in initial conditions (blue and yellow)… [+] HELLISP OF WIKIMEDIA COMMONS / CREATED BY XAOSBITS USING MATHEMATICA AND POV-RAY

“Un fenomen care pare a se desfășura la întâmplare, are de fapt un element de regularitate ce ar putea fi descris matematic.”  (E. Lorenz)

Asadar, teoria sustine ca in orice evolutie a unui sistem dinamic complex cu caracter haotic, exista o ordinde ascunsa care ar putea fi prezisa cu ajutorul matematicii.

Primeste NEWSLETTER cu cele mai utile informatii despre yoga, sanatate, spiritualitate, psihologie

Pe baza acestei teorii explicam si aparitia la un interval de 100 de ani a unei epidemii ciclice:

 • 1720, Marea Ciumă din Marseille: 50.000 de morți în oraș, 50.000 decese in provinciile din vecinatate;
 • 1820, Holera care s-a propagat din Asia pana in Europa. Doar în Bangkok au murit 30.000 de oameni, nu exista un bilant al victimelor;
 • 1920, Gripa spaniolă: 500 milioane infectați;   50 la 100 de milioane de oameni decedati.

Sa nu uitam ca multi medici romani ne sugerau acum trei saptamani pe niste baze ipotetice ca nu avem de ce sa ne ingrijoram, insa observam totusi proliferarea cu o mare viteza a virusului chiar si in Europa.

Profesorul de epidemiologie Marc Lipsitch al Universitatii Harvard declara: “Este foarte posibil sa asistam la o pandemie globala. Daca asta se va intampla, atunci 40%/60% din populatie poate fi infectata anul viitor.”

Momentan nu se poate vorbi de o pandemie in cazul coronavirus insa mult specialisti sunt gata sa o declare. Acestea sunt totusi niste scenarii pesimiste care fac predictii in baza unor elemente observabile. Cu toate acestea, nimeni nu s-a asteptat la aparitia unui astfel de virus si este bine sa fim constienti de toate scenariile posibile care pot surveni.

TAO AL CORONA-VIRUS

Elementul guvernant al anului actual este Metalul care se afla in corelatie stransa cu plamanii, exact locatia in care se instaleaza coronavirusul. Plamanii, spre deosebire de celelalte organe au o deschidere directa spre mediul extern.

In evolutia noastra ca specie ne-am confruntat cu foarte multe epidemii si pandemii, fiecare dintre ele oferindu-ne o lectie de care aveam nevoie la un momentdat. 

 In taoism, aceasta nu este o intamplare, ci o “sincronicitate” aparuta in acest dans al lui yin si al lui yang, al vietii si al mortii, al haosului si armoniei si face parte din ciclul de schimbare permanent al Qi-ului in Univers. Chiar daca “moartea” produce frica si neliniste, la un nivel inalt de intelegere orice deces contribuie un schimb de energie in Univers. Motivul pentru care se intampla acest lucru este accelerarea procesului evolutiv si trecerea la un al nivel prin restructurarea ordinii asa cum o cunoastem la un momentdat.

Razboaiele nu sunt nici de departe niste “coincidente” ci niste evenimente care asigura descatusarea unor energii stagnante aflate intr-un conflict mocnit o vreme mai indelungata. Moartea ne ajuta de multe ori sa pretuim mai mult viata si sa acordam mai multa atentie celor dragi sau lumii intregi. Poate Natura a creat acest virus pentru a ajuta populatia Pamantului sa evolueze. Nimic nu este fara sens in acest Univers.

Sistemul piramidal pe care este construita ierarhia umana este rigida si nu permite evolutia. Astfel 3% din varful piramidei cauta controlul asupra celor 97% prin exercitara puterii asupra nivelurilor imediat urmatoare. Insa prin astfel de fenomene percepute ca distructive de unii dintre noi, scara ordinala se destabilizeaza si se reordoneaza dupa principiile mai apropiate de cele cosmologice. In Tao, suntem cu totii “Cavalerii Mesei Rotunde“, aici nu exista o ierarhie sau o pozitie care sa fie superioara. Intr-un cerc, fiecare punct periferic se afla la o distanta egala fata de CENTRU. Natura stie sa repozitioneze mereu membrii la locul lor potrivit spre un bine mai inalt.

Primeste NEWSLETTER cu cele mai utile informatii despre yoga, sanatate, spiritualitate, psihologie

O LECTIE PENTRU UMANITATE?

De ce credeti ca acest virus afecteaza direct plamanii si meridianul lor exact intr-un an de Metal? Oare nu este un efect karmic prin care planeta isi face loc sa respire sau sa ne arate ca exista mult prea multa poluare in aerul pe care il respiram? Prin urmare, coronavirusul nu este o “pandemie” neaparat, ci un mod prin care universul merge inainte, isi da un restart spre un bine mai inalt. 

Exista o karma individuala, de familie, de neam, de tara dar si o karma planetara. Aceasta karma presupune niste plati pentru ca evolutia sa continue. 

Mai jos aveti indexul statisticilor de poluare/tara in anul 2020. China nu mai respira de multa vreme un aer curat din cauza industrializarii extrem de accelarate promovate de guvernul comunist actual. Sunt surse care sustin ca nivelul de poluare al China este mult mai mare.

DE CE TI-E FRICA NU SCAPI, DAR DE CEEA CE ESTI CONSTIENT…

… nu te lasi afectat desi panica si frica, pesimismul incep sa isi faca loc in constiinta colectiva. Este bine sa stim ca frica ne separa de INTREG. Frica este un factor necesar in supravietuire, insa in lipsa unei constiinte de sine, aceasta poate avea efecte devastatoar. Se spune ca exista un caz unde un incendiu s-a propagat rapid in incinta unei biserici unde usile se deschideau doar spre interior. Nu ar fi supravietuit niciun enorias pentru ca frica s-a transmis atat de viral incat cei care se aflau langa usa au fost striviti de multimea care nu a inteles ca era necesar sa le faca loc pentru a deschide usile. O persoana constienta este imunizata de panica virala implementata de media. O persoana cu o rutina avansata energetica, depaseste mai usor o problema de sanatate sau nu se imbolnaveste deloc.

YOGA SI AYURVEDA

In ayurveda, patologiile sunt numite “swasa rogas” si apare prin dezechilibrul doshelor vata, pitta si kapha, in special al vata si kapha care predispun la probleme respiratorii. Vata joaca un rol important in actiunea de inspiratie si expiratie, afectiunile aferente acestei doshe sunt insotite de deshidratare, respiratie obstructiva, sau scurtarea procesului rspirator, Kapha, coordonand mucusul din stomac, acesta fiind in dezechilibru afecteaza sistemul rspirator prin afectiuni ca pneumoniile si astmul.

UN CORP ENERGETIC SANATOS

 • Va recomand CETEBE (vitamina C), capsule cu absorbtie lenta pentru a intari imunitatea. Pentru ca vitamina C (acidul ascorbic) nu se asimileaza in cantitati foarte mari, CETEBE este o formula cu 1000 mg de vitamina care se elibereaza treptat in organism si poate fi asimilat mult mai bine;
 • Echinaceea: puteti sa folositi tablete sau ceai de echinaceea pentru a va imuniza;

DETOXIFIEREA 

Consider ca detoxifierea este cea mai relevanta actiune dintre multe. De ce? Pentru ca in corpul nostru deja se afla atat de multe toxine incat slabesc sistemul energetic si imunitar.

 • Cele 4 kriyas: metodele zilnice de purificare ale unui yogi
 • Panchakarma (metoda yoghina de purificare)
 • Yogasanas si Pranayama 
 • Tai Chi
 • Qi Gong Medical

PRACTICI CARE TIN BOLILE DEPARTE

Ce este important sa intelegem in Tao este ca doctorul este chiar pacientul si ca boala este sursa vindecarii. Cel mai bun mod de tratament este preventia. In razboi, se spune ca cea mai buna aparare este atacul, insa cu cine oare ne luptam? Cu neputinta, grijile, lenea, viciile, toxinele etc. Iti propun CALEA RAZBOINICULUI INIMII, acela care prin practica individuala se lupta cu orice aspect potrivnic al realitatii si isi face aliat din orice dusman.

PRACTICI TAO:

 • Cele sase sunete vindecatoare ale organelor interne: daca le-ai studiat deja cu mine, atunci practica, practica, practica in fiecare zi. Acorda mai mult interes plamanilor si imbratiseaza spiritul si energia lor metalica de culoare alba;
 • Deep Earth Pulsing: impamanteaza-te si dizolva radicalii liberi;
 • Respiratia oceanica: deschide-ti tantientul inferior, sursa energiei vitale;
 • Tai Chi-ul Iluminarii: conecteaza-te la un nivel profund cu Iubirea Neconditionata;

PRACTICI YOGA

Pentru practicantii de Hatha Yoga sunt recomandate asanas destinate echilibrarii doshelor Vata si Kapha

 • Asanas pentru Vata dosha: surya namaskar (ritm lent), pawanamuktasana, balasana, bhujangasana, mahamudra, shirsasana (executate cu un tempo mai lung de asteptare in postura) +  dharana, trataka, meditatii prin concentrarea atentiei;
 • Asanas pentru Kapha dosha: surya namaskar (ritm alert), posturi in picioare: virabhadrasana I si II, uttita parsvakonasana; backbends: urdhva dhanurasana, natarajasana, shalabhasana; forward bend: uttanasana si  parsvottanasana; meditatie mindfulness.

Pentru practicantii Yin Yoga sunt recomandate posturi cu impact asupra meridianului plamanilor:

 • bananasana
 • anahatasana
 • broken wing
 • half/full shoelace

*Puteti imbina foarte practica yin yoga cu sunetele organelor si qi gong terapeutic.

CONTRIBUIE! SI INFORMARTIILE UTILE POT DEVENI… VIRALE! SHARE PE PAGINA TA DE FACEBOOK!

Multa iubire, A.

 

Citeste si:

Cele Șase Cauze ale Bolilor în Medicina Tradițională Chineză

 

 

Leave a Reply

Write a Comment

Comment

avatar
  Subscribe  
Notify of