Corporate Yoga & Tai Chi

Experiența mea de psiholog, coach, profesor yoga și tai chi mi-a pus la dispoziție oportunități inedite de a colabora cu peste două mii de oameni numai în ultimii doi ani. Am predat pentru companii, în programe educaționale și la festivaluri internaționale.

Workshopurile ADRYANG sunt bazate pe profesionalism și încredere, flexibilitate și adaptabilitate. Datorită abilităților mele crescute de group și social dynamics am avut o intrare în diferite arii și energii de grup, care mai de care mai diferite. Am treinuit grupuri de oameni de la ultra-spirituali până la angajații Sephora. Majoritatea cursantilor mei sunt corporatiști și îmi place să cred după cum spun mulți dintre ei că sunt unul dintre pilonii schimbării pentru ei. Am adus mai mult mindfulness, claritate, intuiție, pace launtrică și bunăstare în sufletele lor.

Chiar și eu am lucrat în vânzări și am fost corporatist pentru scurtă vreme înainte să plonjez în spiritualitate, yoga și freelancing. M-am bucurat enorm de experiențele învățate și știu ce înseamnă ca după programul intensiv să mă așez pe salteluța mea și să practic. Am mai multă putere de muncă, mă simt mult mai relaxat și am o stare de bine care transpare prin atitudinea mea. Aceste efecte ale yoga și tai chi se reflectă în rezultatele muncii mele și evoluția mea în domeniul profesional. Din viața mea scurtă de corporatist am luat: disciplina, motivația intrinsecă, atingerea rezultatelor/targetelor. Am adus cu mine aceste lucruri în experienta mea de freelancer.

Știință: Tai Chi & Yoga în Corporații

Cercetătorii din clinica Mayo au analizat corelația dintre nivelul de stress și calitatea vieții pe un eșantion de cca. 13,000 de angajați ai unui centru wellness. Aceștia au fost chestionați în legătură cu:

Peste 2,000 de angajați au sugerat faptul că posedă niveluri mari de stress, stare de sănătate mai slabă, calitatea vieții la fel, oboseală crescută și stări cașectice, presiune sangvină ridicată și niveluri de colesterol și zahăr în sânge și pe deasupra mulți erau și supraponderali. Cercetătorii au considerat în urma studiului că programele bazate pe reducerea stress-ului, yoga și tai chi schimbau total paradigma.

Aproximativ 2/3 din companiile americane adoptă astfel de programe de wellness datorită beneficiilor numeroase pe care le aduce. Din acestea amintim:

 

  1. Coping cu stress-ul
  2. Echilibru viață profesională-viață personală
  3. Spiritualitate
  4. Reziliență
  5. Valori de viață și etică
  6. Stare de bine și fericire
  7. Eficiență la locul de muncă și productivitate crescută
  8. Reducerea incidenței bolilor cardiovasculare și a riscurilor aferente
  9. Reducerea stărilor depresive, anxietății și atacurilor de panică

Între anii 2011 și 2015 au fost alocați cca. 200 milioane $ de către statul american pentru a suporta cheltuielile companiilor în dezvoltare de a-și permite să acceseze programe corporate wellness. A investi într-un program corporate wellness este o idee genială din mai multe motive, după cum menționează un studiu din anul 2010 din Harvard Business Review, pentru că are efecte ambivalente, atât asupra angajaților cât și a afacerii în sine (e.g. scade riscul atacurilor cardiace iar firmele nu mai sunt nevoite să plătească pentru angajații spitalizați; crește semnificativ productivitatea etc.).

Ce programe ofer: