in Body, Mind

Cum să aduci Spiritualitatea în Cotidian

Despre ”a greși”: ca în orice școală, este normal să mai greșim câteodată. Măreția și împlinirea, pasul înainte vine din a recunoaște o greșeală și de a te disciplina pentru a o corecta. Bineînțeles, nu vei reuși de la început, dar cu siguranță vei fi recompensat pentru perseverența ta. Universul, Divinul nu lasă nimic neplătit mai ales atunci când este vorba de practică personală, pentru că este un serviciu adus de fapt întregului. (”războiul este în fiecare dintre noi”).
 
Câteodată, schimbarea apare de la sine, am în evantaiul meu experiențial mai multe astfel de situații în care pur și simplu am practicat o vreme cu intenția de a vindeca un aspect al vieții mele, apoi deși am abandonat, forțele cosmice și-au îndreptat privirile spre mine, semn că da, există o lege a compensației, iar până și cele mai mici eforturi vor fi răsplătite.
 
Practicile mele nu sunt intelectuale, nu pot fi cuprinse integral cu mintea pentru că aceasta este doar un instrument care învață o metodologie, însă corpul este acela care face treaba. Poți acumula toată informația din lume, la ce bun dacă nu poate fi aplicată?
 
Există mai multe ”euri” în interiorul tău, iar atunci când te vei pune să experimentezi ceea ce ai învățat unul dintre ele te va bate pe umăr:
 
– ”Hei… mai dormi zece minute!” — acesta este Eul confortabil provenit din homeostazie, fenomenul prin care corpul și mintea s-au adaptat la niște limite pe care pur și simplu nu vor să le depășească și tind să mențină status quo-ul.
 
Un alt eu, un Supraeu de data asta îți va spune uneori autoritar:
 
– ”Treci la treabă! Hai!!!”
 
Iar Sinele tău va fi debusolat, nu va știi care dintre ele au dreptate. Cam asta este imaginea generală a ceea ce se întâmplă atunci când ți-ai dori să aduci în viața ta personală ceea ce ai deprins la un curs de spiritualitate.
 
 
Este nevoie să îți spun că tot ceea ce poți să faci este mereu în aici și acum? Iată cum…
 
Scripturile yoghine spun:
”Practică… detașează-te…. practică…. detașează-te!”
Fă din practica ta o comoară pe care să strălucească în fiecare zi mai mult decât ziua precedentă.
 
Eu de fiecare dată când perseverez și depun ceea ce budiștii numesc ”efort corect” mă simt foarte împlinit și visez că sunt într-o livadă și culeg fructe sau sunt remunerat cu bani de maeștrii de pe lineajul meu.
 
Sunt două tipuri de practici:
 
(1) PRACTICA FORMALĂ: atunci când ești tu cu tine în locșorul tău privat și meditezi, practici Tai Chi, Yoga sau orice altceva.
 
(2) PRACTICA INFORMALĂ: atunci când ieși în lume cu ceea ce ai învățat.
 
Ambele sunt complementare și sunt la fel de importante. Dacă practici de ani de zile și încă mai ai accese de furie, frustrări care se manifestă prin acte de agresivitate, tristețe, ruminația gândurilor și multe alte comportamente de acest fel înseamnă că undeva este nevoie să faci o schimbare.
 
Adesea în spiritualitate în contextul furiei se aduce explicația sau scuza că ”Eh… suntem oameni!”. Da, ne place să invocăm umanitatea cel mai mult atunci când greșim dar nu să ne întărim și comportamentele bune prin ea.
Un program de practică energetică eficient îți poate vindeca Viața de la relații până la propria ta stare de sănătate.
 
Așadar, fă din practică experiența ta personală, doar aplică următoarele idei și îți vei înlesni enorm practicile tale fie formale, fie informale:
 
1. Ești o ființă spirituală care îți împlinește un destin în lumea materială
2. Ceilalți îți sunt asemenea
3. Conjucturile de viață fac parte din acest ”plan” de la cele frumoase până la cele produc suferință.
 
Aplică aceasta în viața ta de zi cu zi și vei răspunde cu mai multă blândețe provocărilor vieții, îți va fi mai ușor să accepți pe celălalt așa cum este și nu îl judeci pentru ceea ce face sau spune, vei vedea în ceilalți mai întâi niște suflete, nu niște agresori, vei privi mai mult în esența ta reală.
Vizitează pagina cursurilor și practică alături de noi!
 
 
 
 
 
0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments