in Mind

Cum să evoluezi mai repede făcând mult, mult mai puțin

Evoluția este rezultatul sumei dintre Discplină + Motivație + Răbdare.  Nu există evoluție reală fără niște obiceiuri sănătoase, sattvice, care să eleveze ființa ta.

Nu am excelat niciodată la științele reale, iar în primul an de facultate m-am izbit efectiv de statistică. Mi se părea absolut imposibil să asimilez noțiunile, darămite să le aplic. Pentru că învățam prin exemplu, mentorul și profesorul meu de statistică de la acea vreme, un om  foarte înțelept, mi-a spus doar câteva cuvinte, care mi-au dat un avânt uriaș:

”Ce se obține cu greu, are valoare.”

Acest principiu nu este conceput de mine, este felul în care natura umană funcționează. Și chiar așa este. Valorizăm cu adevărat doar lucrurile pe care le obținem cu efort cât de mic sau pe parcursul unei durate mai lungi de timp.

  • dacă procesul de seducție/atracție este mai lung decât media, atunci un băiat se va simți mai atras de o fată
  • dacă pui masă musculară în mod natural, corpul îți va mulțumi mai mult decât dacă ai lua steroizi

Indiferent de ce îți dorești, bucură-te de magia procesului și nu râvni prea tare după rezultat. Toate se așează la momentul potrivit, tu fă-ți treaba ta în fiecare zi și îți garantez că îți vei primi recompensele.

Nu numai că am reușit să mă descurc destul de bine la statistică până în anul III, ba chiar am păstrat cu mine morala acestei experiențe: poți face orice însă este nevoie de un efort zilnic, cât de mic.

La fel este și în Yoga sau în orice altă disciplină spirituală. Să spunem că încerci să progresezi în postura Padahastasana. Ai nevoie de o practică zilnică prin care zona lombară a spatelui îți va permite să te apleci din ce în ce mai mult, fascia se va desțeleni iar tendoanele își vor da drumul. În yoga progresele se văd de la zi la zi, de la săptămână la săptămână și de la an la an. Îți poți măsura evoluția pe propriul tău corp.

Este foarte important să ai și răbdare, chiar dacă răbdarea nu mai este de mult o virtute a societății în care trăiești. A avea răbdare înseamnă și să fii blând cu tine, să nu te forțezi și să îți cunoști limitele. Nu poți forța sosirea la destinația iluminării sau obiectivului propus de tine, așa cum nu poți ajunge în Bali în zece minute. Un om cu răbdare este un om realist. Fii realist! Nu te îmbăta cu iluzii! O faci pe pielea ta.

ALCHMISTUL OMUL OBIȘNUIT
Se focusează pe esență Se focusează pe obiectiv

*Cuvântul ”identitate” este de fapt un derivat al latinescului ”essentitas” care înseamnă ”a fi”.

La destinație ajungem cu pași mici. Dacă fiecare pas ar reprezenta 1% din scopul stabilit de tine asta ar însemna că dacă ai avansa cu 1% pe zi, atunci ai ajunge la măiestrie în doar 100 de zile. Mie mi se pare minunat! Atunci când esti atașat de obiectiv, uiți de micile ajustări și elemente care fac marile diferențe ale transformării tale, ignori detalii importante doar de dragul rezultatului. Atunci când faci asta, te grăbești.

O să îți spun ceva acum! Tu ești suma comportamentelor tale. Altfel spus, identitatea ta reiese din felul în care te comporți. Dacă îți aranjezi hainele în șifonier zilnic, esti o persoană organizată. Dacă mergi la sală regulat, atunci nu ai cum să nu fii atletic etc.

Evoluția ta poate începe în două sensuri: focusându-te pe rezultat sau pe identitate. Așadar când vei dori să implementezi un nou obicei, să spunem că îți dorești să slăbești 10 kg îți vei spune:

”Nu îmi doresc să slăbesc ci să arăt bine”. 

Așadar, dacă vii la clasa de yoga, nu vei veni să faci yoga, ci să fii efectiv. un yoghin.  Un yoghin la clasă, acasă, în călătorie și mai mult decât atât, în spațiul sacru din interiorul tău.

Două indicii pe care să le iei în considerare de acum înainte:

  1. Cine îți dorești să fii? …………………………………………………………………………….
  2. Setează pași mici spre devenirea ta …………………………………………

Aceasta este adevarata semnificație dintre ”a face” și ”a fi”.

IDENTITATE = A FI

COMPORTAMENT =  A FACE

Viața ta rămâne la fel pentru că nu îți dai voie să vezi cum vrei să fii, ci te încăpățânezi să te concentrezi pe ceea ce faci.

Transformarea ta de zece minute pe zi

  • Vrei să citești  … acordă doar 10 minute pe zi pentru a citi o carte
  • Vrei să fii flexibil… lasă 10 minute pe zi smartphone-ul din mâini și apucă-te de un stretching
  • Vrei să slăbești…  mergi pe jos seara 10 minute

Nu uita să te recompensezi la sfârșit! Te poți lăuda, îți poti oferi un cadou cât de mic etc. Cu dar din dar se va face Rai.

Ascultă și testimonialul lui Robert despre cum a dezvoltat o relație mai bună cu el însuși:

0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments