in Cheile Vieții

Cum să folosești Cheile Vieții în Terapie (1)

Poate că deja ai lângă tine Cheile Vieții și ești psiholog, ești coach sau terapeut holistic și ți-ai dori să aduci mai mult în relația pe care o ai cu clientul tău, să îl susții mai mult și să facilitezi mai ușor schimbarea prin care trece. 

Atitudinea potrivită

În primul rând poți determina din ce atitudine este mai potrivit să abordezi situația cu clientul? În funcție de cartea care îți cade, poți citi mesajul care îi corespunde și poți simți în corp acea vibrație energetică. Ce ne spune arhetipul Alchimistului? 

Să presupunem că ai tras Alchimistul, atunci înseamnă că sesiunea are potențialul pe care tu îl acorzi. Ai mai multă încredere în forțele tale proprii, consideră că totul este posibil și observă ce parte din tine nu crede într-un rezultat pozitiv al terapiei?

Realitatea interioară crează realitatea exterioară. ”Vremea” interioară determină ”vremea” exterioară. Ambele realități sunt într-o relație de perfectă sinergie.

Alchimistul se află în rezonanță cu elementul Aer datorită faptului că acest arhetip exprimă potențialul, inspirația și aspirația spre culmile sublimului.

Pe scurt, AI INCREDERE! Acordă 100% încredere în succesul terapeutic. Doar pornește de la premisa asta, nu ai nimic de pierdut!

Dacă ai tras cartea Pentaskelion, atunci este bine să abordezi terapia într-un mod mai ludic, zâmbind, epatând puțin, jonglând puțin cu cuvintele. Pentaskelionul este de fapt emanația a cinci scântei din inima unei stele, este copilul interior pe care ai putea să îl aduci pe lume chiar acum.

Mesajul simbolului Pentaskelion este foarte frumos și merge direct la suflet:

”Nu mai lua lucrurile atât de în serios! Activează-ți simțul ludic! Amintește-ți că primul tău contact cu lumea a fost prin zâmbet și joc. Adu pe lume copilul tău interior!”

Pe scurt, JOACĂ-TE! Folosește tehnici proiective, pune-l să picteze, să deseneze, lasă omul de lângă tine, un suflet și el, să se joace cu tine. Lăsați copiii din voi să se bucure de Jocul Divin al Vieții.

Joaca este o formă magică de terapie care ne transportă într-un tărâm ideal, fantasmagoric, plin de simboluri și arhetipuri, în care cele mai adânci năzuințe pot deveni realitate. Când eram mici, aveam atâta energie pentru a aloca jocului doar pentru că jocul în esență nu consumă energie ci ne încarcă. Un copil este satisfăcut după ce și-a terminat joaca, un adult este posomorât după muncă. Ambii merg la culcare însă din stări diferite. Avem multe de învățat de la copii.

Contemplația

Suntem cu toții duali, bipolari, schimbători, ba relaxați astăzi, mâine în control și tot așa. În lumea noastră suntem fie YIN (meditativi), fie YANG (concentrativi).

Între Yin și Yang se află acel Yuan de care puțini vorbesc: NEUTRALITATEA. Contemplația este acea formă specială de evoluție spirituală în care dai voie unor mesaje să își facă loc în interiorul ființei tale.

De exemplu, clientul tău are nevoie de Cheia Misterului. Atunci îi poți citi mesajul vieții care îi corepunde acestei Chei:

”Predă-te în fața Marelui Mister al Vieții. Dă-ți voie să nu știi nimic. Abandonează-te în fața măreției vieții.”

Cere clientului tău să se deschidă și să primească mesajul vieții pentru el. Această Cheie este una dintre preferatele mele pentru că are ca element dominant Apa. Apa este cea mai apropiată de natura lui Tao pentru că nu opune rezistență. Lao Ți ne spune că ”cel care știe nu vorbește”. Cunoașterea adevărată se obține prin deschidere spre ”a nu știi”.

Dacă eu aș cunoaște totul, aș fi omniscient, asemeni lui Dumnezeu, atunci nu aș fi aici lângă voi. Suntem oameni și uneori este bine să ne dăm voie să nu știm mai nimic. Știința mereu află răspunsuri și rezolvări noi pentru aceeași problemă. Oamenii credeau în trecut că un obiect mai greu decât aerul nu poate zbura însă acum putem să ajungem pe calea aerului în Bali sau în India în câteva ore. Totul prin prisma Misterului. 

Pași în Contemplație:

  1. Cere clientului să se relaxeze, să respire abdominal de câteva ori;
  2. Cere-i să își imagineze că se află în mare și că se străduiește să se mențină la suprafață;
  3. Deodată renunțând la forță, începe să plutească iar apa îl susține, îl menține cu grijă;
  4. Citește mesajul vieții și cere clientului să simtă energia cheii undeva în corp;
  5. Cere-i să direcționeze energia acolo unde se află tensiunea, blocajul pe care îl simte sau într-un organ sau țesut unde este nevoie de ea.

Poți începe să lucrezi cu Cheile Vieții chiar de azi: www.lookinside.adrianbajenaru.ro

Te invit la evenimentele mele de yoga, tarot și cheile vieții etc.: www.adrianbajenaru.ro/program

— va urma —

Multă iubire, A.

 

0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments