in Mind

Cum Să Te Trezești Din Visul Profund Al Realității

Ca orice vis, această viață, nu știi unde a început.

Îți aminte o sumedenie de experiențe onirice, însă niciodată nu reții felul în care a început.

La fel și viața ta. Este un vis intens, profund pe care îl visezi cu pathos. Imaginează-ți acum că pentru câteva zile vei putea să îți creezi tu visele de noapte și au putea să adaugi în scenariul lor absolut orice detaliu care te satisface. Ai putea să zbori, să ai cea mai cool și mai scumpă mașină, ai putea să călătorești oriunde îți dorești, toate devin posibile. La un momentdat vei observa că nu există totuși substanță în visul creat de tine și că te plictisești prea ușor. Le faci pe toate, le ai pe toate, ești orice vrei tu să fii. Ajungi la concluzia că ai nevoie de ”elemente supriză” care să îți îmbogățească experiența, amănunte ascunse, misterioase, sincornicități, probleme la care aparent nu găsești soluții doar ca să ieși din rutina în care te aflai. Acum jocul a devenit și mai interesant. Un văl de mister se așterne în fața ochilor tăi și ești curios să descoperi ce se află dincolo de el.

Teoria se aplică și pentru Viața ta actuală, indiferent cum ar fi ea. Sinele tău vine dintr-un spațiu al plenitudinii, omniscienței, omnipotenței, omniprezenței și poate că se plictisise și a creat un corp, o personalitate, niște părinți, un labirint special pentru a se auto-elibera. 

Viața noastră este pe bună dreptate o iluzie, un matrix, o hologramă pe care o credem cu desăvârșire. Ce te face să crezi că nu te afli într-un vis chiar acum când citești aceste rânduri? 

ANTRENAMENTUL CONȘTIINȚEI

exercițiul nr. #1

Poți fac un reality check devenind cât mai prezent și observând detaliile din mediul exterior după care te poți trage de degetul arătător al mâinii stângi întrebându-te ”Oare visez acum?”.

Acesta este un exercițiu foarte puternic de antrenament al conștiinței pe care îl poți de până la 50 de ori pe zi. După o vreme vei observa cum capeți mai multă claritate atât în viața de zi cu zi cât și în timpul viselor care devin din ce în ce mai conștiente. 

exercițiul nr. #2

Scrie un jurnal. Trece în jurnalul tău la trezire visele pe care le-ai avut în timpul nopții, atât cât îți amintești din ele. Seara trece în jurnalul tău tot ce îți aduci aminte din ziua respectivă. Acest exercițiu era oferit studenților de către Gurdjieff pentru a le spori abilitatea de a conștientiza.

Poți folosi cu încredere și acest model de Jurnal al Fericirii care are efecte benefice asupra stării de bine psihice.

**********

Tu singur/ă ți-ai întins niște capcane care se pot manifesta prin:

 • relații toxice
 • joburi nesatisfăcătoare
 • părinți care nu îți recunosc meritele
 • crize financiare
 • afaceri eșuate
 • instabilitate emoționale etc.

Existența ta este asemeni unui cub al lui Rubic la care prin exercițiile de mai sus faci pași rapizi în amintirea combinației care va așeza culorile la unison pe fiecare fațetă. Nu ești curios să faci asta?

Un alt mod extraordinar este YOGA. Apogeul yoga este samadhistarea de iluminare pe care o poți asemăna foarte bine cu o lumină care se aprinde în întunericul așternut înaintea vieții tale.

Îți recomand să practici yoga în funcție de dosha ta dominantă sau să echlibrezi dosha ieșită din parametrii normalității. Poate tipologia ta energetică are nevoie de Hatha Yoga, de Yin Yoga sau dimpotrivă de Vinyasa Flow. Particularitățile tale sunt unice și îți recomand o practică inteligentă.

 

*********

Lucrează cu mine: 

 • sesiuni private de yoga pentru echilibrare energetică
 • sesiuni de recuperare și transformare a energiei sexuale (taoism; qi gong)
 • tarot și citire energetică
 • inițieri în tai chi
 • citește cartea ”ÎNAPOI ÎN PREZENT”

 

Leave a Reply

Write a Comment

Comment

avatar
  Subscribe  
Notify of