Golden Seed Yoga ◉ class with Adrian C. Băjenaru

Yoga taoistă, Yin și Restorative Yoga pentru mindfulness, flexibilitate și longevitate reprezintă abordarea taoista, mai ”feminină” a yoga.

DE CE AR TREBUI SA INCERCI ”GOLDEN SEED YOGA”?

》Yoga taoistă (tao yin)

… lucrează cu energia feminină și aduce un surplus de energie în corp flexibilizând tendoanele, fasciile, articulațiile. După o sesiune de yin yoga o să te simți mai relaxat/ă, mai calm/ă și o să poți privi lumea stând la pupitrul conștiinței tale: adică din interior. În yoga taoistă folosim sunetele organelor și începem întotdeauna cu FBB (full body breathing) o respirație care aduce un aport masiv de energie în corp. Tot în yoga taoistă lucrăm cu vizualizarea și cu senzațiile corporale. În cadrul claselor de Yoga taoistă începem ”încălzirea” cu cele opt secvențe de brocart (ba duan jin).

Prin Yoga taoistă stimulăm creierul abdominal care posedă acea inteligenă (adesea) pierdută a corpului nostru. În taoism, noi credem că în celulele corpului tău se află toată înțelepciunea Cosmosului încă de la Big Bang însă ai nevoie de un know-how pentru a o accesa iar ceea ce înregistrezi ca informatie în această viață, se transpune la nivel energetic și celular și poate fi activat și în alte încarnări.

》Yin Yoga

… este varianta care s-ar putea să ți se potrivească cel mai bine pentru că dacă hatha yoga este o cale a focului, yin yoga este calea apei. O să rămânem mai mult în posturi, interiorizați. O să ne conectăm cu corpul nostru și o să îl simțim, relaxandu-ne în posturi. O să vezi că este ALTFEL decât ceea ce ai experimentat până acum. Yin Qi este energia feminină care în diagrama taiji este acea parte neagră, lunară, crepusculară, feminină. Pentru că stăm un timp mai îndelungat în posturi, în Tao Yin țesuturile conjuctive își măresc volumul, iar la nivelul articulațiilor se secretă acid hialuronic și lichid sinovial.

S-a demonstrat științific de către Dr. Hiroshi Motoyama că există o conexiune strânsă între meridianele din MTC (Medicina Tradițională Chineză) și traseele urmate de apă în interiorul corpului uman. Una dintre tehnicile mele preferate este să meditez pe un meridian energetic în timp ce lucrez o postură care îl stimulează. Unul dintre marile beneficii ale YY este stimularea unor zone targetate care sunt corelate și cu cele 12 meridiane extraordinare, care la rândul lor impactează și sănătatea organelor interne.

Prin menținerea îndelungată a asanei, vom ”stressa” țesuturile conjuctive (tendoane; fascii; ligamente) care se vor mări volumul. Din acest motiv, Yin Yoga este o variantă ideală pe care ar trebui să o încerci pentru sporirea flexibilității.

》Restorative Yoga

… este o adevarată oază de regăsire și relaxare, destresare în cazul în care stai la PC multă vreme sau lucrezi cu mulți oameni și ești suprasaturat cu taskurile de la serviciu.

Principiile Yin Yoga

… așa cum le-am înțeles și reformulat eu:

  1. Explorează-ți limitele: gasește acea limită de minimă rezistență și respectă care sunt zonele pe care corpul tău le are fără să te forțezi pentru a le depăși;
  2. Privește în interior: adună-ți toate resursele senzoriale și orientează-le spre interior (pratyahara). Pur și simplu adaptează-te și permite-ți să mergi din ce în ce mai adânc în postură;
  3. Oferă-ți timp: nu te grăbi să schimbi postura sau să ieși prea repede din ea, pur și simplu rămâi acolo o vreme mai îndelungată pentru a declanșa ”efectul de stretching”. Atunci când corpul se relaxează, mintea se relaxează;
  4. Revin-o lent: ieșirea din postură este lentă, suplă, fără grabă și nerăbdare.

===============================================

SCHIMB DE ENERGIE:

INSTRUCTOR: Adrian C. Băjenaru, Prof. Yoga & Tao, Psiholog, Autor. Mai multe: www.adrianbajenaru.ro

LOCATIE: Purna Yoga , Str. Emanoil Porumbaru, Nr. 23

INSCRIERI: inscrierile se fac in baza unui e-mail de confirmare la office@adrianbajenaru.ro (Nume + Clasa sau tipul de abonament dorit) sau sunati direct la Purna YOGA 0754-242 868