Yoga Taoistă cu Adrian Băjenaru

TAO YIN

Cunoscută pe alocuri ca ”Yoga taoistă” provine din vechiul Qi Gong pentru deschiderea meridianelor extraordinare si combina si câteva posturi de hatha, Yang si Yin. La curs asanele au urmatoarele scopuri : (1) deschiderea meridianelor extraordinare și creșterea energiei interne, (2) cu cât suntem mai conștienți de minte, corp și respirație cu atât mai bine acestea relaționează între ele, (3) creșterea flexibilității fizice și capacității respiratorii.

Posturile de yoga taoistă provin din vechea știință a qi gong-ului conceput special pentru deschiderea canalelor energetice dar și pentru îmbunătățirea flexibilității, obținerea supleții și naturaleții corpului. Cuprinde și asane din hatha yoga clasică. 

TAI CHI & QI GONG

Instrumente taoiste pentru creșterea energiei, îmbunătățirea sănătății și stării de bine. Mișcări fluide care relaxează și detensionează mintea și corpul. La nivel subtil, corpul uman poseda o proiectie holografica, numita aura. La curs vom lucra in principal cu placsii energetici (tantienurile) si meridianele energetice. Prin Tai Chi, stimulam canalul central, Chong Mai (”canalul increderii”) si il umplem cu energie neutra.

MEDITAȚIE

Abordări taoiste și alchimice ale meditației cosmice în armonie cu meditația heartfulness sau cu tehnici de meditație terapeutică. În cadrul cursului lucram cu cele cinci elemente si cu fortele psiho-emotionale aferente.

CE ÎȚI OFERIM

Adrian este psiholog, instructor taoist, predă metode spirituale antice adaptate la viziunea occidentală, autorul articolului științific ”Mindfulness, Flux și Flourishing” (2015) și al ghidului pas cu pas pentru fericire autentică – ”Înapoi în prezent”(2017). Experiență activă în meditație mindfulness, kundalini yoga, tai chi și qi gong, master Reiki tradițional, master Palma Budistă Tibetană, inițiat în riturile iluminării incașe Munay Ki și hipnoză regresivă.

Inscrieri0754-242 868

error: Content is protected !!