in Body, Mind, Spirit

De la Handstand la Degetul de Diamant

 
DEGETUL DE DIAMANT este de Shaolin Kung Fu și necesită niște pași foarte concreți.
 
Pe când aveam 10 ani am descoperit această tehnică și m-am antrenat în ea vreme de câțiva ani în timp ce practicam arte marțiale.
 
Mai târziu am abandonat-o pentru că așa cum o să vedeți este destul de pretențioasă.
 
Cum se face…
 
ONE FINGER STAND…
 
‼️ Dacă te vei antrena nu înseamnă că vei ajunge să stai într-un deget! Știu, sună foarte bine și mulți oameni ar rămâne impresionați, s-ar topi și te-ar arăta cu același deget pe care tu poti să stai cocoțat… Totuși, poți rămâne la unul dintre primii doi pași și este de ajuns. Este bine ca unele tehnici din spiritualitate  să nu ne umfle egoul prea tare. O persoană care meditează în spiritualitate nu este mai bună sau mai slabă decât alta care reușeste să își încălzească corpul cu două grade prin tehnici tibetane. Sunt căi diferite.
 
 1. Handstand: (a) folosește-te de perete și rămâi acolo timp de 10 minute pe zi (primele 3 luni); poți crește treptat timpul astfel încât să ajungi la cca. 30 de min. (b) la un moment dat o să simți că nu mai ai nevoie de perete așa că vei sta vreme de 10-15 minute doar în mâini și vei cultiva echilibrul în această nouă variație a posturii (c) Acum vei înlocui postura stând în palme cu o noua formă mai avansată: sprijinul pe pumni;
 2. Pumnul de Aur: (a) după o vreme vei reuși să îți menții postura într-un singur pumn. (b) după și mai mult timp, când pumnul tău va căpăta o forță foarte mare, atunci vei începe să îți folosești degetele pentru sprijin. Saltul de la Nivelul 1 la Nivelul 2 poate dura câțiva ani!
 3. Degetul de Diamant: Acum degetele tale au căpătat o rezistență pe care doar ne-o putem imagina, așa că ești pregătit pentru pasul următor: One Finger Stand.

BENEFICII

 • creșterea forței și rezistenței
 • cultivarea esenței (jing)
 • îmbunătățirea circulației cerebrale
 • cultivarea răbdării
 • acceptarea propriilor limite corporale și smerenie

CONTRAINDICAȚII

Nu încerca asta dacă:
 • ai glaucom
 • hipertensiune intracraniană
 • leziuni cerebrale
 • fracturi și entorse la nivelul încheieturilor mâinilor, coatelor și umerilor

ADEVĂR:

Deși știu că se poate pentru că am stat de vorbă cu maeștrii care au studiat în China, eu personal nu am văzut niciodată un om care să stea într-un singur deget.
Eu îți doresc mult succes, indiferent de stadiul la care te vei afla dacă vei încerca această tehnică.
 
 
Mult succes!
0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments