De la Handstand la Degetul de Diamant

0 comentarii

 
DEGETUL DE DIAMANT ESTE de Shaolin Kung Fu care necesita niste pasi foarte concreti.
 
Pe cand aveam 10 ani am descoperit aceasta tehnica si m-am antrenat in ea vreme de cativa ani in timp ce practicam arte martiale.
 
Mai tarziu am abandonat-o pentru ca asa cum o sa vedeti este destul de pretentioasa.
 
Cum se face…
 
ONE FINGER STAND…
 
‼️ Daca te vei antrena nu inseamna ca vei ajunge stai intr-un deget! Stiu, suna foarte bine si multi oameni ar ramane impresionati, s-ar topi si te-ar arata cu acelasi deget pe care tu poti sa stai cocotat… Totusi, poti ramane la unul dintre primii doi pasi si este de ajuns. Unele tehnici din spiritualitate este bine sa nu ne umfle egoul prea tare. O persoana care mediteaza in spiritualitate nu este mai buna sau mai slaba decat alta care reuseste sa isi incalzeasca corpul cu doua grade prin tehnici tibetane. Sunt cai diferite.
 
 1. Handstand: (a) foloseste-te de perete si ramai acolo timp de 10 minute pe zi (primele 3 luni); poti creste treptat timpul astfel incat sa ajungi la cca. 30 de min. (b) la un momentdat o sa simti ca nu mai ai nevoie de perete asa ca vei sta vreme de 10-15 minute doar in maini si vei cultiva echilibrul in aceasta noua variatie a posturii (c) Acum vei inlocui postura stand in palme cu o noua forma mai avansata: sprijinul pe pumni;
 2. Pumnul de Aur: (a) dupa o vreme vei reusi sa iti mentii postura intr-un singur pumn. (b) dupa si mai mult timp cand pumnul tau va capata o forta foarte mare, atunci vei incepe sa iti folosesti degetele pentru sprijin. Saltul de la Nivelul 1 la Nivelul 2 poate dura cativa ani!
 3. Degetul de Diamant: Acum degtele tale au capatat o rezistenta pe care doar ne-o putem imagina, asa ca esti pregatit pentru pasul urmator: One Finger Stand.

BENEFICII

 • cresterea fortei si rezistentei
 • cultivarea esentei (jing)
 • imbunatatirea circulatiei cerebrale
 • cultivarea rabdarii
 • acceptarea propriilor limite corporale si smerenie

CONTRAINDICATII

Nu incerca asta daca:
 • ai glaucom
 • hipertensiune intracraniana
 • leziuni cerebrale
 • fracturi si entorse la nivelul incheieturilor maninilor, coatelor si umerilor

ADEVAR:

Desi stiu ca sa poate pentru ca am stat de vorba cu maestrii care au studiat in China, eu personal nu am vazut niciodata un om care sa stea intr-un singur deget.
Eu iti doresc mult succes indiferent de stadiul la care te vei afla daca vei incerca aceasta tehnica.
 
 
Mult succes!
Articol publicat în categoria: Body, Mind, Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Recomandări:

Dacă îți place ce scriu…

STUDIO

Mă găsești și pe:

error: Content is protected !!