Energia banilor și tradiția taoistă

0 comentarii

Interviu cu Andrew Fretwell – WUJI GONG și OFT master

L-am întâlnit pe Andrew cu ocazia unui curs de WuJi Gong pe care l-a susținut în București acum câteva săptămâni și a fost unul dintre acele momente în care ai impresia că străinul din fața ta îți este incredibil de familiar.

Are o energie prietenoasă și relaxată, ceea ce face ca întâlnirile cu el să fie firești, dar în același timp pline de profunzime. În cele două-trei zile în care ne-am văzut am avut surprinzător de multe revelații legate de mine însămi, toate catalizate de prezența și intuițiile lui Andrew.

Povestea profesorului de muzică devenit învățător spiritual este interesantă: în 1985 l-a întâlnit pe maestrul Mantak Chia, care i-a transmis Cele Șapte Formule Alchimice pentru Nemurire și cu ajutorul căruia s-a specializat în Chi Nei Tsang (masajul abdominal). Mai târziu, Andrew a transformat și rafinat aceasta procedură care a devenit Original Feeling Touch (OFT) – un sistem de vindecare emoțională și, implicit, corporală ce implică stimularea anumitor zone corespunzătoare sistemului nervos prin atingere.

De asemenea, Andrew este fondatorul WuJi Gong-A Worldwide Awakening, o organizație non-profit care s-a răspândit în mai mult de 17 țări de pe glob.

Fiind un subiect delicat pentru mulți dintre noi, am decis să-l întreb pe Andrew mai multe lucruri legate de energia banilor, mai ales că aceasta este tema unuia dintre seminariile pe care le susține la noi în țară.

Andrew, ce simți că ar trebui să cunoaștem cu toții legat de energia banilor?

În primul rând, ar trebui să cunoaștem cu toții că energia banilor, ca și cea a sexului, este o energie neutră, doar noi înșine îi dăm sensul și interpretarea potrivit credințelor, atitudinilor, emoțiilor și gândurilor noastre.

Există mii de cărți și cursuri de dezvoltare personală care te învață cum să stăpânești energia banilor, cum să câștigi mai mult, cum să aplici anumite reguli etc. Pentru mine este dificil să acționez așa; consider că este o cale mai ușoară aceea de a mă relaxa pur și simplu în ceea ce privește energia banilor. Să privești detașat și cu înțelegere cum banii vin și pleacă din viața ta, într-o curgere firească a lucrurilor și într-o ciclicitate uşor de observat, te va ajuta să devii liber în ceea ce priveste energia lor. Nu te mai simți dependent de numărul lor, pur și simplu devii liber.

Există un câmp energetic personal și colectiv în jurul banilor în care se simte nevoia de transformare. De exemplu, majoritatea oamenilor care trăiesc pe această planetă nu sunt relaxați în ceea ce privește banii, iar acest câmp energetic colectiv ne afectează direct și ca indivizi. Așadar, pentru a transcende toate formele gând limitatoare din conștiința colectivă este nevoie de un mare curaj și forță de rebeliune.

Vă sfătuiesc să deveniți conștienți de faptul că întreaga voastră ființă se contractă atunci când considerați că banii nu sunt suficienți, și în acel moment să incercați să vă relaxați. Cheia nu este să numărați câți bani aveți sau câți v-ați dori să aveți, ci să deveniți neutri și în acest fel să vă eliberați de obsesia lipsei și a nevoii.

Paradoxul constă în faptul că oamenii asociază banii cu libertatea și cu posibilitatea de a avea mai multe alegeri, dar chiar și oamenii foarte bogați pot fi extrem de stresați legat de acest subiect. (Eu știu sigur acest lucru, deoarece am fost căsătorit cu o femeie foarte bogată care, credeți-mă, nu era nici relaxată și nici liberă în ceea ce privește banii).

Cât de important este să fii bogat? Influențează banii valoarea personală?

Bună întrebare. Pentru mine, bogăția financiară face parte dintr-un concept mai larg, numit Prosperitate. Un mare maestro, Tao, spunea la un momentdat: Oamenii își petrec primii 50 de ani din viață risipindu-și energia vitală pentru a-și construi avere și apoi ultimii 50 de ani o cheltuiesc pentru a-și redobândi sănătatea.

Cred că adevărata întrebare este următoarea: Cât de importante sunt Iubireași Libertatea pentru oameni? Și aș răspunde că acestea nu sunt doar importante, ci sunt chiar fundamentul experienței umane.

Îmi amintesc de un interviu al actorului Matt Damon care a produs împreună cu Ben Affleck filmul Good Will Hunting, ce a câștigat Oscarul și le-a adus celor doi faimă, avere și recunoaștere publică. Matt Damon mărturisea că înainte de acest succes, amândoi experimentaseră zece ani de actorie cu multă muncă entuziastă, însă răsplătită cu foarte puțini bani.

Filmul l-au produs din pură pasiune pentru ceea ce făceau și din dorința de a fi mândri de ceea ce au creat, si cred că aceasta este cheia Prosperității: să-ți descoperi talentul și să-l exprimi în cel mai frumos mod posibil. Pentru a ști mereu în ce punct te afli, întreabă-te cu sinceritate: Dacă viața mea ar înceta mâine, oare mi-am urmărit cu adevarat până acum glasul inimii? Am trăit la cel mai înalt potențial al meu? Am riscat suficient de mult pentru a-mi îndeplini visele? Și dacă nu ai făcut-o până acum, ar fi cazul să-ți revizuiești prioritățile.

Așadar, putem concluziona că există multiple fațete ale Prosperității, nu doar o latură financiară: sănătate, relații armonioase, satisfacție în carieră, sentimentul că aduci valoare în viețile celorlalți. Prosperitatea include toate acestea și încă multe altele.

Ce oferă banii celui care îi posedă?

Depinde de răspunsul nostru energetic cu privire la bani: relaxat sau stresat. Poți fi cineva precum Bill și Melissa Gates care își direcționează milioanele de euro în scopuri caritabile sau poți fi o Maica Tereza care, deși nu deținea avere, se considera cel mai bogat om din lume.

Așadar, după cum am mai spus, banii sunt o energie neutră căreia noi îi dăm înțelesul, sensul și direcția. Un lucru este sigur: nu vom pleca din aceasta lume cu banii in buzunar, ci vom lua cu noi doar iubirea pură pe care am cultivat-o în viața noastră..De aceea taoiștii își cultivă nemurirea spirituală, dar acesta este deja un alt subiect.

Tradiția taoistă ne învață că energia banilor este legată de cea a apei..Ce ne poți spune despre acest lucru?

Arhetipul Apei în tradiția taoistă se află în strânsă legătură cu rinichii și vezica urinară, cu resursele noastre creative și puterea volitivă.

Așa cum văd eu lucrurile, adevărata noastră putere stă în creativitate și originalitate. Dar creativitatea nu se referă doar la calități artistice, ea se referă la exprimarea fundamentului nostru unic și original. Dacă veți avea curiozitatea să urmăriți postările de pe Facebook, veți observa că acolo nu există prea multă originalitate. Oamenii postează idei drăguțe, dar câte dintre ele provin dintr-o exprimare a profunzimii propriului suflet?

Taoiștii consideră această profunzime spirituală ca fiind întelepciunea noastră interioară, potențialul nostru, ceea ce este diferit de a aduna și memora informații pentru a deveni cunoscător într-un anumit domeniu. Apa din ființa umană se află în legătură cu această zonă profundă din noi, cu înțelepciunea primordială.

Întotdeauna mi-am încurajat cursanții să devină încrezători în originalitatea și creativitatea cu care s-au născut. Însă de multe ori, pentru a accesa aceste daruri, este necesar să ne confruntăm cu cele mai adânci frici ale noastre și să ne deschidem către necunoscut, ceea ce nu este foarte confortabil pentru noi, așadar de multe ori preferăm să fugim de noi înșine. Acesta este elementul Apă din ființa noastră.

Iată un exemplu pe care poate mulți dintre voi îl cunoașteți; Carl Jung a fost inițial elevul lui Sigmund Freud, însă de la un moment dat, Jung a început sa aibă propriile sale idei și viziuni, diferite de cele ale mentorului său. Acest lucru a creat o mare teamă în sufletul lui Jung, care a petrecut luni de zile izolat în propria casă, infruntându-și fricile și plonjând în propriul subconștient pentru a le afla originile. Din toată această izolare însă s-au născut ideile sale originale cu privire la psihic, la subconștientul individual și cel colectiv, care sunt concepte importante ale psihologiei de azi. Acesta este un bun exemplu al călătoriei spre Arhetipul Apei din fiecare dintre noi. De asemenea, el se regăsește și în miturile si legendele în care eroul se scufundă în adâncuri și luptă cu dragonii pentru a se renaşte și transforma.

Așadar, Apa este profunzimea noastră, potențialul și necunoscutul din noi, care ne învață că pentru a ne elibera geniul creator și originalitatea uneori trebuie sa înfruntăm cele mai mari și ascunse temeri ale sufletului.

 Cum ne poate ajuta practica WUJI GONG să ne îmbunătățim relația personală cu banii?

Mă bucur că mă întrebi acest lucru. Nu există o formulă magică valabilă pentru toată lumea, în final fiecare dintre noi trebuie să-și caute răspunsurile în adâncul inimii. Motivul pentru care eu predau și practic WuJI Gong este acela că este o cale foarte simplă, însă în același timp foarte puternică pentru a deschide comunicarea cu dimensiunile profunde ale ființei umane. Îmi place să spun că WuJI Gong este o cale de a trezi dragostea de sine împreună cu înțelepciunea interioară si de a reface comunicarea cu Sinele nostru divin. Am avut ocazia sa experimentez întâlnirea cu propriul Sine, și o dată ce ai pătruns atât de adânc nu te mai poți întoarce la vechile frici, fiindcă întelegi că profunzimile ființei umane depășesc cu mult tot ceea ce ne-am putea imagina legat de acest lucru.

În momentul în care guști din natura ta adevărată, începi să te relaxezi și cu privire la bani. Toți cei care practică această frumoasă ceremonie către cele șase direcții principale încep să simtă deschiderea către oceanul de pace din interior, ceea ce este cu adevărat miraculos.

Știți cu toții că există o piață plină de promisiuni spirituale miraculoase, dar sincer multe dintre ele sunt total nefondate. Însă în ceea ce privește WuJi Gong, pot spune cu mâna pe inimă că vă oferă exact ceea ce vă promite: reconectarea cu propriul Sine și cu Universul. Durează doar două ore să-i înveți mișcările și rămâne cu tine pentru toată viața. Cheia stă însă în practică, doar așa vei obține rezultate, iar căile sufletului tău se vor deschide aducând către tine pacea și iubirea care sunt, de fapt, esența ta divină.

articol preluat de staredebine.net

Articol publicat în categoria: Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Despre Fuziunea Emotionala

Mă găsești și pe: