Eu, Androginul

0 comentarii

Eu, Androginul, pe calea mea mistica, am avut o revelatie de integare a eternului feminin, simtita in timp ce practicam meditatia Pan Gu, cu Andrew Fretwell.

Da, nu mai este nimic ascuns, esti energie masculina, asa cum esti si energie feminina, esti emotie, asa cum esti si ratiune, esti 2 in 1, de aceea Universul este reprezentat in mod unanim sub forma +0-, pozitiv, negativ si neutru. Spatiul acela neutral este linistea, este mindfulness, este wu wei, este yuan qi. Da, traiesti in plenitudine atunci cand integrezi ambele polaritati. Te-ai intrebat de ce tu, barbatul ai dificultati de comunicare cu ea, femeia? Poate pentru ca jucati roluri diferite si prin urmare, sunteti depolarizati. Gandeste-te la asta inainte sa dai vina pe ea, sau invers.

In Geneza biblica, asistam la momentul primordial in care suflarea Divina, creaza masculinul si femininul, yin-ul si yang-ul, reprezentati prin cele doua figuri arhetipale Adam, respectiv Eva. Femininul, gasindu-si locas mai inainte in Masculin, asa cum sustine Biblia, in coasta acestuia. Aceasta este doar o metafora a faptului ca omul original era complet si continea ambele sexe. Nu va  speriati, asa sustin si taoistii, iar “mitul Androginului” apare si in scrierile lui Platon… Iata cat de frumos este acest fragment din Banchetul:

[…] Aşadar, din acest îndepărtat trecut există dragostea înnăscută a oamenilor unul pentru altul, dragostea care ne aduce înapoi la starea noastră dintâi, îngăduindu-ne ca, din doi, să redevenim iarăşi unul, şi aducându-i astfel firii omeneşti tămăduire. […] Iar dragostea nu este altceva decât un nume pentru dorinţa noastră pătimaşă de a fi din nou întregi. Întregi cum am spus că eram dintru început şi nu despărţiţi în propira noastră fiinţă, despicaţi, pentru încumetarea noastră, de către Zeus, aşa cum spartanii au despărţit în două neamul arcadienilor. Este aşadar de temut ca nu cumva, dacă vom greşi faţă de zei, să fim despicaţi încă o dată, ca nişte arşice, astfel încât să umblăm, asemeni oamenilor care se văd din profil, în basorelief, pe pietrele de mormânt, tăiaţi de sus în jos pe linia nasului. Iată de ce trebuie să-i dăm fiecărui om îndemnul de a arăta zeilor deplină cucernicie, pentru ca astfel şi ei, văzându-l pe Eros drept cârmuitor şi căpetenie, să scăpăm de asemenea soartă şi să dobândim numai ceea ce Eros poate să ne dea. Nimeni dintre noi să nu-i stea împotrivă lui Eros: ar însemna să ne atragem ura zeilor. Bine este astfel, să ne aflăm cu el în bună prietenie şi împăcare: atunci vom izbuti să găsim, pentru a-l iubi, pe acela care este cu adevărat al nostru.

Adesea, in adolescenta ne formam un model feminin, sau masculin in urma experientelor pe care le-am avut cu prim persoana de sex opus. Acesta este un tipar al personalitatii, infatisat in psihologia analitica jungiana prin Animus sau Anima, “barbatul in perceptia femeii” si “femeia in viziunea barbatului”. Acesta sa fie oare mesajul ascuns al lui Brancusi in sculptura lui Brancusi, “Sarutul“. Merita sa meditati asupra acestui subiect alchimic.

In adolescenta, eram un personaj mai boem, imi placea sa scriu si ma indragostisem iremediabil de o fata. Inca am imaginea perfectiunii pe care o vedeam in ea. Nu am intretinut relatii sexuale niciodata, insa noi chiar ne iubeam, de aceea m-a impresionat atat de mult aceasta persoana, tocmai pentru ca iubirea dintre noi nu a fost niciodata cosnumata, ci a decis a ramana doar la nivelul inimii noastre, in stadiu… platonic. In timpul unei meditatii taoiste Pan Gu (meditaia mistica), am patruns intr-o stare profunda de constiinta extinsa, unde am vizualizat o imagine arhetipala, un scenariu, in care eu intindeam mana dupa aceasta persoana, tanjind dupa starile de iubire pura traite atunci. Aceasta iubire, acest model,a fost format la nivelul experiential al Personalitatii mele, de aceea, am cautat adesea acelasi lucru, uneori am gasit, uneori mi-au fost inselate asteptarile. De cate ori, ma intreb acum, am trecut pe langa potentiale iubiri care imi putea oferi daruri mai inalte, ca un nevazator, un orb, un cal cu ochelari, cautand mereu acelasi lucru. Ganditi-va si la voi acum, de cate ori ati cautat aceeasi femeie sau acelasi barbat intr-o alta/altul?

Simt nevoia sa il contrazic pe Platon, care considera ca Sufletul pereche trebuie cautat in exterior, intr-o persoana care sa ne completeze. Poate inca ai impresia asta, insa inseamna ca esti la un anumit nivel de intelegere care nu iti permite integritatea si autenticitatea fiintei tale, ceea ce este foarte bine, esti ok asa cum esti. Totusi, vii singur in aceasta existenta si pleci la fel de… singur. Unitatea se poate dobandi doar la nivel subtil, in inima, in conexiunea cu Vidul Primordial.

Spre sfarsitul meditatiei, am vazut imaginea imaculata a fetei pe care o iubisem, eu inca cautand-o in alte femei. Atunci m-a prins de mana si am simtit ca am integrat acea parte pierduta din mine, si am simtit-o cat se poate de bine, energetic si in Sufletul meu.

Sunt un om curios din fire, iar profesia mea ma pune in postura de a asculta diferite povesti ale clientilor sau prietenilor mei. Am ascultat multe femei carora le placeau relatiile sexuale intretinute intr-o maniera cat mai dura, fara preludiu si fara aport emotional. Am observat ca majoritatea avusesera experiente similare in primele acte sexuale.

Sfatul meu, este sa te cultivi pe tine in interior, sa cauti mai intai inlauntrul fiintei, ca mai apoi comorile pe care le descoperi acolo sa se reveleze in realitatea exterioara. Aceasta este invatatura autentica despre Sufletul Pereche: dezvoltarea relatiei interioare dintre Masculin si Feminin.

P.S. Ai grija, taoistii sustin ca poate aduce nemurirea

 

Articol publicat în categoria: Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Recomandări:

Dacă îți place ce scriu…

STUDIO

Mă găsești și pe:

error: Content is protected !!