Eu, Androginul

  • by

Eu, Androginul, pe calea mea mistică, am avut o revelație de integrare a eternului feminin, simțită în timp ce practicam meditația Pan Gu, cu Andrew Fretwell.

Da, nu mai este nimic ascuns, ești energie masculină, asa cum ești și energie feminină, ești emoție, asa cum ești și rațiune, ești 2 în 1, de aceea Universul este reprezentat în mod unanim sub forma +0-, pozitiv, negativ și neutru. Spațiul acela neutral este liniștea, este mindfulness, este wu wei, este yuan qi. Da, trăiești în plenitudine atunci când integrezi ambele polarități. Te-ai întrebat de ce tu, bărbatul ai dificultăți de comunicare cu ea, femeia? Poate pentru că jucați roluri diferite și prin urmare, sunteți depolarizați. Gândește-te la asta înainte să dai vina pe ea, sau invers.

În Geneza biblică, asistăm la momentul primordial în care suflarea Divină, crează masculinul și femininul, yin-ul și yang-ul, reprezentați prin cele două figuri arhetipale Adam, respectiv Eva. Femininul, găsindu-și locaș mai înainte în Masculin, așa cum susține Biblia, în coasta acestuia. Aceasta este doar o metaforă a faptului că omul original era complet și conținea ambele sexe. Nu vă  speriați, așa susțin și taoiștii, iar “mitul Androginului” apare și în scrierile lui Platon… Iată cât de frumos este acest fragment din Banchetul:

[…] Aşadar, din acest îndepărtat trecut există dragostea înnăscută a oamenilor unul pentru altul, dragostea care ne aduce înapoi la starea noastră dintâi, îngăduindu-ne ca, din doi, să redevenim iarăşi unul, şi aducându-i astfel firii omeneşti tămăduire. […] Iar dragostea nu este altceva decât un nume pentru dorinţa noastră pătimaşă de a fi din nou întregi. Întregi cum am spus că eram dintru început şi nu despărţiţi în propira noastră fiinţă, despicaţi, pentru încumetarea noastră, de către Zeus, aşa cum spartanii au despărţit în două neamul arcadienilor. Este aşadar de temut ca nu cumva, dacă vom greşi faţă de zei, să fim despicaţi încă o dată, ca nişte arşice, astfel încât să umblăm, asemeni oamenilor care se văd din profil, în basorelief, pe pietrele de mormânt, tăiaţi de sus în jos pe linia nasului. Iată de ce trebuie să-i dăm fiecărui om îndemnul de a arăta zeilor deplină cucernicie, pentru ca astfel şi ei, văzându-l pe Eros drept cârmuitor şi căpetenie, să scăpăm de asemenea soartă şi să dobândim numai ceea ce Eros poate să ne dea. Nimeni dintre noi să nu-i stea împotrivă lui Eros: ar însemna să ne atragem ura zeilor. Bine este astfel, să ne aflăm cu el în bună prietenie şi împăcare: atunci vom izbuti să găsim, pentru a-l iubi, pe acela care este cu adevărat al nostru.

Adesea, în adolescență ne formăm un model feminin, sau masculin în urma experiențelor pe care le-am avut cu prim persoana de sex opus. Acesta este un tipar al personalității, înfățișat în psihologia analitică jungiană prin Animus sau Anima, “bărbatul în percepția femeii” și “femeia în viziunea bărbatului”. Acesta să fie oare mesajul ascuns al lui Brâncuși în sculptura sa “Sarutul“? Merită să meditați asupra acestui subiect alchimic.

În adolescență, eram un personaj mai boem, îmi plăcea să scriu și mă îndrăgostisem iremediabil de o fată. Încă am imaginea perfecțiunii pe care o vedeam în ea. Nu am întreținut relații sexuale niciodată, însă noi chiar ne iubeam, de aceea m-a impresionat atât de mult această persoană, tocmai pentru ca iubirea dintre noi nu a fost niciodată consumată, ci a decis să rămână doar la nivelul inimii noastre, în stadiu… platonic. În timpul unei meditații taoiste Pan Gu (meditația mistică), am pătruns într-o stare profundă de conștiință extinsă, unde am vizualizat o imagine arhetipală, un scenariu, în care eu întindeam mâna după această persoană, tânjind după stările de iubire pură trăite atunci. Această iubire, acest model, a fost format la nivelul experiențial al Personalității mele, de aceea, am căutat adesea același lucru, uneori am găsit, uneori mi-au fost înșelate așteptările. De câte ori, ma întreb acum, am trecut pe lângă potențiale iubiri care îmi puteau oferi daruri mai înalte, ca un nevăzator, un orb, un cal cu ochelari, căutand mereu același lucru. Gândiți-vă și la voi acum, de câte ori ați căutat aceeași femeie sau același bărbat într-o alta/altul?

Simt nevoia să îl contrazic pe Platon, care considera că Sufletul pereche trebuie căutat în exterior, într-o persoană care să ne completeze. Poate încă ai impresia asta, însă înseamnă că ești la un anumit nivel de înțelegere care nu îți permite integritatea și autenticitatea ființei tale, ceea ce este foarte bine, esti ok așa cum ești. Totuși, vii singur în această existență și pleci la fel de… singur. Unitatea se poate dobândi doar la nivel subtil, în inima, în conexiunea cu Vidul Primordial.

Spre sfârșitul meditației, am văzut imaginea imaculată a fetei pe care o iubisem, eu încă căutând-o în alte femei. Atunci m-a prins de mână și am simțit că am integrat acea parte pierdută din mine, și am simțit-o cât se poate de bine, energetic și în Sufletul meu.

Sunt un om curios din fire, iar profesia mea ma pune în postura de a asculta diferite povești ale clienților sau prietenilor mei. Am ascultat multe femei cărora le placeau relațiile sexuale întreținute într-o manieră cât mai dură, fără preludiu și fără aport emoțional. Am observat că majoritatea avuseseră experiențe similare în primele acte sexuale.

Sfatul meu, este sa te cultivi pe tine în interior, să cauți mai întâi înlăuntrul ființei, ca mai apoi comorile pe care le descoperi acolo să se reveleze în realitatea exterioară. Aceasta este învățătura autentică despre Sufletul Pereche: dezvoltarea relației interioare dintre Masculin și Feminin.

P.S. Ai grijă, taoistii susțin că poate aduce nemurirea

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments