Fuziune (21 de zile de WuJi Gong & Alchimie)

  • by

În tradiția taoistă, organele sunt strâns legate de cele cinci elemente, care reprezintă stările de agregare ale energiei. Organele, totodată, sunt asociate și unui spectru emoțional specific, iar buna lor funcționare are de-a face cu emoțiile pe care experimentăm. Elementele sunt reprezentate într-o formă sferică, așa cum Universul preferă să așeze structurile micro,  atomice, dar și pe cele macro, respectiv planetare. Poate că nu stiați până acum, dar există metode practice prin care puteți să stimulați aceste elemente, acestea influențând totodată printr-un efect domino, atât emoțiile cât și întreaga stare de sănătate a organismului.

ORGAN Plămâni Rinichi Ficat Inimă Splină
ORGAN ASOCIAT Intestin gros Vezica urinară Vezica biliară Intestin subțire Pancreas, Stomac
CULOARE Alb Albastru Verde Roșu Galben
EMOȚIE + Fericire/stare de bine Curaj/Plăcere Bunătate/Generozitate Calm/Răbdare Echilibru/Armonie
EMOȚIE Tristețe/Depresie Frică/Insatisfacție Furie/Agresivitate Neliniște/Nerăbdare Griji/Ruminație
LOCAȚIE zona stânga a abdomenului perineu zona dreaptă a abdomenului centrul pieptului centrul abdomenului

După o vreme mai îndelungată de practicăa am experiementat la un nivel mai adânc, fuziunea elementelor. Anume, chiar în timpul somnului de noapte, unde în vise apar adesea simboluri ale căutărilor diurne. Am visat, deci, elementele amestecate neuniform în corp, ca și într-o mâzgălitură a unui copil care a ținut pentru prima oară cariocile sau pensula în mâini și a aruncat culorile dezordonat pe acea planșă.

Interpretare: cam așa și în viață. Gândurile, acțiunile, inconstiența și graba de toate zilele, vârtejul afectiv-emoțional care culminează cu depresia, anxietatea, stress-ul determinat inevitabil de grijile pentru ziua de mâine, pentru cât de neatent este partenerul de viață sau pentru că nu ne-am făcut treaba prea bine la job.

Mai târziu, când am căpătat deprindere în practica fuziunii emoționale, am visat din nou, numai că de această dată elementele erau așezate ordonat și armonic. Uluitor, poate pentru unii dintre voi dar aceastăviziune onirică, coincidea și cu o așezare a existenței mele.

Dobândisem mai multă CLARITATE, iar limpezimea mental-atitudinală, aduce cu sine și ECHILIBRUL, factorul care lipsește cu desăvârșire omului modern, iar echilibrul, corelează la nivel elemental cu Pământul, iar organic, cu Stomacul.

Dacă doriți să practicați cu mine aceste metode de descoperire și evoluție personală și spirituală, vă ofer tot sprijinul meu atât la cursurile săptămânale cât și în mod individual.

Gânduri bune, Adrian.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments