În Dialog cu Dumnezeu

0 comentarii

Se spune că atunci când te rogi, vorbești Univerului, atunci când meditezi îi permiți să se manifeste, să îți răspundă. 

Am crescut la trei minute de parohia părintelui Argatu. Am fost privilegiat că bunicii mei din partea tatălui, țărani din Moldova, s-au născut fix în satul în care fiul lui Ilarion Argatu, Ștefan, unul dintre cei mai mari duhovnici ai țării noastre își desfășoară încă activitatea.

Am învățat de la bunici să mă rog și să intru în niveluri adânci ale rugăciunii mele și chiar am crezut dintotdeauna că Viața, că Dumnezeu mă poate asculta. 

Rugăciunea este o formă de meditație în care îți așterni în timp real durerile, aspirațiile, nevoile și crezurile în fața Divinității. 

Dumnezeu nu este un bătrân care-și poartă toiagul și din când în când ne mai altoiește cu el, ci o manifestare externă a ceea ce este deja în interior.

ECUAȚIE SPIRITUALĂ

În filozofia indiană straturile care acoperă veriga dintre Divinul interior și cel ”Absolut” se numesc ”kosha”. Ele sunt ca niște foi de ceapă care odată îndepărtate relevă ”esența”. Ele nu ar trebuie văzute ca niște bariere, ci ca un prilej de autocunoaștere și introspecție.

Mai întâi este necesar să ne unim cu Dumnezeul Interior pentru a putea face uniunea cu cel Exterior.

Dacă ne raportăm la rugăciunea ca formă de armonizare cu Divinul, atunci vă recomand o tehnică pe care eu o folosesc spre binele meu cel mai înalt. 

Dimineața când te trezești, ridică-te din pat, aprinde câteva lumânări, un bețișor parfumat sau tămâie, ce ai la îndemână pentru a crea o atmosferă primitoare în care să inviți Divinul să petreacă întreaga zi cu tine.

  1. Conectare/Slavă = pentru a te conecta cu Divinul poți contempla și admira măreția Universului, armonia dintre oameni, miracolul Vieții, poți verbaliza ceea ce simți pentru a te conecta mai ușor;
  2.  Recunoștință = mulțumește că ai deschis ochii și ai posibilitatea să vezi minunea care se petrece în fața ta. Mulțumește că tu însuți ești o minune și că tocmai descoperi asta. Mulțumește pentru tot, pentru bune și pentru încercări;
  3. Binecuvântare = adu binecuvântările tale prietenilor, familiei, celor care ți-au greșit, extinde spre întreaga umanitate.
  4. Cerere = acum de-abia ești pregătit să ceri pentru tine ceea ce ai nevoie. 

Fă asta în fiecare zi, în fiecare dimineață și vei simți ceva extraordinar că se întâmplă în viata ta. Dacă ești constant conectat la rețeaua de internet, ce-ar fi de-acum să îți creezi o conexiune solidă cu tine însuți și cu Divinul? Aceasta este o conexiune naturală care se poate redescoperi aplicând pașii de mai sus. Există modalități practice de spori această legătură dintre In & Out. 

De fapt… atunci când te rogi sau când meditezi îți aduci aminte cine ești. Continuă să fii tu și nu te mai strădui din răsputeri să fii altcineva.

Poți face același lucru cu tehnici precum Surâsul Interior sau cele Nouă Spirale Cosmice pe care le poți învăța consultând pagina cursurilor. 

Multă iubire,

Articol publicat în categoria: Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Recomandări:

Mă găsești și pe: