Meet Tao with Adrian @ Dakini Festival

0 comentarii

On JUNE 29th and 30th Find me @Dakini Festival 2nd Edition!

Program:
29.06.2018
17.00-18.30. Hatha & Taoist Yoga for openness stress-reduction & well-being with AlexAndra Dumitrescu

30.06.2018
09.00-11.00. Enlightenment Tai Chi, a Journey to Self Realization;
13.30-15.00: Emotional Alchemy, Art & Yoga with AlexAndra Dumitrescu

WORKSHOP ADRIAN C. BĂJENARU AND ALEXANDRA DUMITRESCU: EMOTIONAL ALCHEMY, ART & YOGA. A NEW WELLNESS PERSPECTIVE

Tao cu Adrian

by Adrian C. Băjenaru

Tehnici antice taoiste adaptate vieții moderne cu efecte în reducerea stresului, relaxare, ajutând și la îmbunătățirea stării de sănătate.

Adrian este psiholog, instructor taoist, consilier și autorul cărții de dezvoltare personală și evoluție spirituală ”Înapoi în prezent”.

YOGA TAOISTĂ, TAI CHI & QI GONG: Instrumente taoiste pentru creșterea energiei, îmbunătățirea sănătății și stării de bine. Mișcări fluide care relaxează și detensionează mintea și corpul.

ALCHIMIE TAOISTĂ: Tehnici de integrare a emoțiilor și lucrul cu polaritățile. Uniunea opuselor complementare animus și anima. Alchimia înseamnă a crea o relație cu însăși viața, o aventură, o iubire profundă față de tot ceea ce este.

AUTOCUNOAȘTERE: Exerciții de divinație cu tarot și carduri speciale cu ajutorul cărora vom putea răspunde la întrebările cele mai importante ale vieții noastre:

Cine sunt?
De ce sunt aici?
REGRESII ȘI PROGRESII: Pentru a rezolva anumite situații de conflict din inconștientul nostru, avem nevoie de metafore, simboluri și arhetipuri. Ne vom folosi de aceste tehnici spre binele nostru cel mai înalt.

Perspectives of Life

By AlexAndra Dumitrescu

-prezentare concept-

Un concept unic în Romania, creat de Alexandra Dumitrescu (artist, pictor intuitiv, creativity coach, instructor certificat Hatha Yoga, antreprenor în educatie, fondatorul Lycetuff Edu Center), care aduce împreună meditația, yoga și pictura intuitivă și spirituală (ca expresie a sufletului și a lumii interioare) sub forma unei practici combinate ale celor trei elemente, în cadrul workshop-urilor și retreat-urilor “Explore your Soul”.

Acest concept aduce o nouă perspectivă asupra artei și creației dar și asupra felului în care meditația și yoga pot fi folosite pentru a trezi și intensifica expresia creativă din tine.

Cu cât creativitatea se manifestă în viața ta, cu atât devii mai deschis momentului prezent, mai receptiv oportunităților, mai încrezător și mai fericit.

În același timp, unul dintre darurile picturii intuitive este faptul că aceasta crează spațiu pentru transformare interioară și pentru ca emoțiile autentice să apară, să fie procesate și, în cele din urmă, să fie eliberate. Este una dintre cele mai pline de bucurie modalități de a practica mindfulness-ul, de a conștientiza și asculta sinele interior, de a elibera inima și de a reveni la compasiune și iubire de sine.

Pe masură ce te eliberezi de atașamentul față de rațional, de planificarea a ceea ce dorești să pictezi și de un scop viitor, pictura intuitivă și spirituală iți va permite să te deschizi mai mult către prezență, spațialitate și explorarea sinelui.

Prin yoga, meditație si pictură intuitivă practicăm:

TOTALITATEA Vom fi total, 100% implicați în fiecare acțiune, în fiecare tușă de pensulă aplicată pe pânză.

PREZENŢA Vom practica prezența, vom fi în acest moment. Nu ne focusăm pe trecut și pe faptul că nu am mai pictat până acum, sau dacă am pictat, nu aducem în atenție tehnicile pe care le-am învățat. Nu ne gândim la ceea vom face sau cum va arăta tabloul. Focusul va fi doar pe momentul prezent. Vom exersa starea de A FI în loc de A FACE și, prin această stare ne aducem în centrul ființei nostre, unde timpul și spațiul nu există.

OBSERVAREA Vom practica observarea a ceea ce se întâmplă în minte și ce se întâmplă cu pictura din fața noastră. Putem lua pauze pentru a medita cu privirea în mijlocul tabloului, apoi închide ochii ca și cum ne-am mai uita încă la pictura. Vom încerca să ne amintim ce priveam când aveam ochii deschiși.

NON-JUDECAREA Nu vom face nicio judecată, nici asupra picturii din fața noastră și nici asupra picturilor celorlați, pentru că judecata limitează totul și perpetuează mai multă judecată. Vom ieși din mintea duală de bine și rău. Ne vom bucura doar de fiecare moment de schimbare care apare pe pânză în timp ce continuăm să pictăm.

INTUIŢIA Intenția noastră va fi de a ajunge la o stare „fără minte și fără gânduri” în timp ce suntem în procesul de a crea. Lăsăm la o parte orice idei preconcepute despre ceea ce s-ar putea să apară pe pânză și pur și simplu ne lăsăm conduși de fluxul creativității. Facem acest lucru nu numai pentru a dezvolta creativitatea și intuiția, dar și pentru a ne ridica energia prin proces și a vindeca ceea ce poate fi ascuns în corp sau în minte.

POZITIVITATEA Pozitivitatea generează mai multă pozitivitate, deci vom vedea fiecare sesiune de pictură ca pe o oportunitate de învățare și un timp pentru reflecție și exprimare profundă.

ARMONIZAREA Este un moment în care ne deconectăm de la exterior și ne punem în armonie cu propriile ritmuri, reintrăm în armonie cu propriul puls și cu lumea interioară.

REGENERAREA Revitalizăm structurile corpurilor, reechilibrăm la nivel emoțional, reprogramăm la nivel mental anumite tipare. Fiecare dintre noi suntem ca o baterie, cu un anumit nivel de energie și prin aceste practici echilibram nivelele de energie din noi, le aducem în echilibru, le regenerăm.

ALCHIMIA/TRANSMUTAREA Alchimizăm diverse frecvențe joase care sunt în noi (teamă, neîncredere, nerăbdare). Transformăm aceste energii și deprindem arta și abilitatea de a colecta fortă vitală.

CE VOM PARCURGE LA WORKSHOP

Meditația Surâsului Interior (Adrian)
Meditație mindfulness (Alexandra)
Lucrul cu polaritățile (Animus/Anima; Yin/Yang) (Adrian)
Vom descoperi felul original de a integra wellness-ul în artă
Ne vom crea o imagine clară a ceea ce înseamnă să fii artist în lumea intuiției și emisferei drepte.
HATHA AND TAOIST YOGA FOR OPENESS, STRESS-REDUCTION AND WELLBEING

with Alexandra & Adrian

INTENȚIE

Un program combinat de hatha yoga și arte taoiste interne conceput într-un duo special format din Alexandra (Prof. Yoga) și Adrian (Instr. Taoist) venit să ajute la experimentarea deschiderii compasiunii, energiei cuprinzătoare a iubirii, menit totodată să reducă stresul cauzat de viața urbană și să ne aducă mai multă stare de bine în viața de zi cu zi.

Yoga for Anahata Chakra opening

Cu AlexAndra Dumitrescu

Chakra Anahata este asociată cu iubirea necondiționată, compasiunea și bucuria. Este sursa adevărurilor adânci și profunde care nu pot fi exprimate în cuvinte. Anahata este o punte între chakrele inferioare și superioare care integrează lumea manifestată cu planul spiritual.

Muladhara, Svadhisthana, Manipura (chakrele inferioare) sunt toate asociate cu materia, ego-ul și nevoile de bază. Vishuddha, Ajna și Sahasrara (cele mai înalte chakre) sunt toate asociate cu spiritul și energia. Inima este locul în care se conectează totul, astfel încât materia se înalță în spirit și spiritul coboară în manifestare.

Chakra inimii afectează direct inima, plămânii, pieptul, brațele și mâinile. Atunci când se aliniază necorespunzător, se poate produce o circulație necorespunzătoare, o tensiune arterială ridicată sau scăzută și alte afecțiuni cardiace și pulmonare.

Din punct de vedere mental, o chakră a inimii dezechilibrată poate duce la co-dependența, comportamente manipulative, sentimentul de a nu fi în stare și incapacitatea de a avea încredere în tine sau în ceilalți.

Când chakra inimii se află în aliniere, te vei simți înconjurat de iubire, compasiune și bucurie și conectat la lumea din jur.

Prin aceasta clasa, intentia este de a echilibra și deschide Chakra Anahata, care odată echilibrată poate avea ca rezultat percepția pozitivă a ta și a celorlalți,  senzație de bunătate și compasiune, optimism, speranță, motivație cooperare, împărtășire, senzație de iubire de sine și a vieții.

Posturi (asane) folosite pentru a deschide Chakra Inimii:

Cobra (Bhujangasana)
Cow Face (Gomukhasana)
Fish (Matsyasana)
Cat (Marjaryasana)
Upward-facing Dog (Urdhva Mukha Svanasana)
Wheel pose (Chakrasana)
Camel Pose (Ushtrasana)
Forward Bend Pose (Uttanasana)
Facilitator/Instructor: Alexandra Dumitrescu: artist, pictor intuitiv, creativity coach, instructor certificat Hatha Yoga, antreprenor în educatie, fonatorul Lycetuff Edu Center.

TAOIST YOGA AND POWER QI GONG FOR ACHIEVING WU WEI (NATURAL FLOW OF LIFE) AND MANIFESTING YI (PURE INTENTION)

with Adrian C. Băjenaru

Intenția pornește din la nivelul minții și apoi se tranformă în energie (Qi) și mai apoi se concretizează în acțiune cu ajutorul corpului fizic.

Un proverb oriental susține:

”Acolo unde merge gândul, acolo merge și energia”.

În acest context se revelează Puterea Gândului, puterea Intenției care deși pleacă dintr-un spațiu nemanifest (yin), generează efecte în lumea externă (yang).  Totul este bazat pe intenție în lumea noastră, de la profesia pe care am ales-o, la persoana cu care am decis să avem o relație de dragoste.

Deși considerăm că posedăm liber arbitru, viața ne demonstrează în repetate rânduri că acționăm doar în funcție de niște tipare repetitive ale minții, fie că este vorba de activitățile pe care le desfășurăm zilnic, fie că este vorba de calitățile în funcție de care ne alegem partenerul.

Accesarea și manifestarea intenției pure, presupune o eliberare de constrângerile autoimpuse ale minții noastre și de propria noastră Golgotă sau Samsara, prin accesarea nivelurilor profunde ale Sufletului.

Fluxul Vieții (Wu Wei) reprezintă viața trăită în acord cu ritmurile naturii și presupune adaptabilitate, flexibilitate și claritate mentală.

În Taoism, singurul guru care poate fi ascultat este NATURA, VIAȚA în sine, iar omul este însuși o parte din Natură și o manifestare unică, specială a Vieții. Când atingem experiența fluxului, totul pare să meargă lin, bine și suntem împăcați cu noi înșine și cu ceilalți.

Practici speciale:

Taoist yoga for cleansing meridians
Deep Earth Pulsing
Oceanic Breathing
Crearea unei Relații între Tantien (eu) și Univers
Cele nouă spirale cosmice
Împământarea (Qi Gong)
Facilitator: Adrian C. Băjenaru, psiholog și instructor Taoist, autorul cărții de dezoltare personală și evoluție spirituală ”Înapoi în prezent”.

Articol publicat în categoria: Body, Mind, Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Recomandări:

Mă găsești și pe: