Metode Naturale pentru Întinerire

0 comentarii

Sunt profund interesat de acest subiect încă de pe vremea în care studiam farmacologia, de aceea poți verifica și articolul meu de anul trecut care s-a bucurat de un număr mare de vizite.

METODĂ ARTIFICIALĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Circulă pe net o știre despre 10o de vârstnici care au recurs la utilizarea unei metode atipice de întinerire prin transfuzia de 2.5 l de plasmă (partea lichidă a sângelui în urma îndepărtării unor celule) recoltată de la persoane tinere. Procedura este în stadiu experimental, iar efectele par să promită efecte anti-aging și prin costurile ridicate de nici mai mult nici mai puțin de 8.000 $ este destinată bogaților lumii, după cum menționează BBC.

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Este o idee foarte interesantă pe care o dispune comunitatea științifică, însă după cum bine știm aceste ”intervenții”, precum și aplicațiile medicale cele mai de seamă nu sunt accesibile cetățeanului de rând.

Și e foarte bine!!!

Această intervenție este în primul rând invazivă și nu urmează procesul natural al creației ci exact ciclul invers, pentru că se stimulează Sângele (Jing-ul) care ar trebui să aibă consecințe pozitive asupra Energiei (Qi) și Spiritului (Shen). Disperarea omului de a trăi cât mai mult, nu provine dintr-o motivație benefică, ci din teama de moarte. Cel care trăiește fără a cunoaște puterea spiritului, se cramponează numai în trup. Este valabilă și reciproca.

În taoism premisa este diferită, omul care a înțeles că moartea este doar o parte vieții (energie Yin extremă) înțelege că longevitatea este un produs al vieții trăite corect, în armonie cu natura.

Viața în corpul fizic (Jing) este precedat două niveluri anterioare (Shen și Qi) care se crează succesiv:

METODE DE PRELUNGIRE A VIEȚII ÎN MOD NATURAL ȘI NON-INVAZIV

Desigur că voi recurge la ceea ce cunosc, am practicat și m-a ajutat. Deoarece sunt pasionat de lucrurile care chiar funcționează extrag doar esența din sistemele pe care le-am studiat, ceea ce este de prisos înlătur.

A lucra cu esența, te ajută să obții excelența (mai bine) și eficiența (mai repede).

WUJI GONG. Rămâne de departe metoda supremă de sporire a longevității prin conectarea la Yuan Qi (un Qi pur, prenatal). Tai Chi-ul Primordial pune în mișcare toate meridianele extraordinare, canalul central și unifică cele trei tantienuri.

QI GONG. Acel ”Qi” se traduce prin energie, adică prin exercițiile de Qi Gong influențăm corpul energetic, adică dimensiunea imediat apropiată corpului fizic. Stimulând Qi-ul obținem simultan efecte bilaterale: asupra Spiritului și Corpului. Unul dintre exercițiile recomandate este Ba Duan Jin (Cele Opt Brocarturi) sau Tapping-ul punctelor de acupunctură principale (Tapping primordial).

CELE CINCI TIBETANE. Dacă încă aveți nedumeriri și nu le-ați învățat, trebuie să știți că semănați cu cerșetorul care stătea așezat pe o ladă cu bani implorând bani în plină stradă. Acest set de exerciții provine din Tibet și se poate spune că reprezintă o formă completă de yoga. Odată învățate vă veți bucura de numeroase beneficii pe care le puteți observa în corp și starea de spirit.

ZECE RESPIRAȚII TIBETANE. Acest set de zece tehnici de respirație nu au nevoie de completare. Dacă vă sugerează cineva să suplimentați practicile cu altceva, încearcă să vă inducă în eroare. Practicate împreună fac minuni pentru sistemul minte-corp.

MEDITAȚIA PRIN PREZENȚĂ CONȘTIENTĂ. Îmbătrânirea prematură apare și din cauza stresului și ruminației. Grijile se întipăresc la nivel celular. Acesta este motivul pentru care cei care trec prin perioade de stres extrem sau suferințe foarte mari pot albi instantaneu. Meditația prin prezență conștientă (mindfulness) ne ajută să relativizăm și să ne schimbăm atitudinea în raport cu viața cotidiană. Percepția despre o problemă reprezintă factorul cheie al rezolvării acelei ”probleme”, întrucât felul în care privim realitatea, este ceea numim… realitate.

HIDRATARE. Corpul nostru este conceput în așa fel încât după ce mâncăm, simțim nevoia reflexă de a bea apă. Deci este bine să nu ocolim acest obicei adaptativ, care apare natural. O metodă bună pe care am învățat-o de la sora mea, este acela de a bea două pahare de apă după fiecare masă principală. În acest mod știu că mi-am administrat o doză minimă din lichidul care întreține viața. Când îmbătrânim, cauza apariției ridurilor este în legătură cu pierderea capacității organismului de a reține apă în corp. Fiți 70% apă, prieteni!

Așadar, aceste metode pe care medicina le promovează, oare chiar funcționează? Cunoaștem că media de viață a crescut în principiu datorită nivelului de trai al societății de astăzi, însă de ce să nu ne facem singuri viața mai bună? De ce să ocolim niște metode atât de ieftine, simple și la îndemână  și să ne lipsim de 8.000 de $ pentru a testa o ipoteză încă nevalidată?

Rămâne la dispoziția dumneavoastră ceea ce alegeți să faceți cu Mintea, Energia și Corpul vostru. Eu vă aștept Sâmbătă la ”WUJI GONG Together”.

Gânduri bune, Adrian.

Articol publicat în categoria: Spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Despre Fuziunea Emotionala

Mă găsești și pe: