Pășind pe Poarta Vieții

0 comentarii
”Ming Men” punctul care în traducere înseamnă ”Poarta Vieții”, aflat între rinichi, este centrul prin care intră energia primordială (Yuan Qi).

Ming Men și Tan Tien dispun de similarități și adeseori sunt confundate. Ambele apar în momentul venirii noastre pe lume și pot fi utilizate pentru colectarea energiei din corp.

PUNCTE MING MEN  TAN TIEN
POLARITATE Yin Yang
TIP QI Prenatal Postnatal
FUNCȚIE Stochează energie care poate fi folosită pe parcurs Poartă care permite energiei primordiale sa intre sau să iasă, mixează Qi-ul rinichilor
LOCAȚIE 2 cm sub ombilic, dorsal 2 cm sub ombilic, frontal

Pe filiera școlii mele, părerea diferă față de cea a unor instructori taoiști prin credința că energia Yuan Qi nu poate fi stocată în tantien și eliberată progresiv, ci aceasta curge mereu pentru a întreține viața.

Rolul principal al rinichilor este în procesarea și filtrarea sângelui. Rinichii ajută la curățarea toxinelor și menținerea unui echilibru sangvin. Sângele are un rol transportor atât al mineralelor cât și al substanțelor toxice.

În taoism și medicina tradițională chineză, în spațiul dintre cei doi rinichi, energia nu are polaritate, este mixată, iar acolo se află sălașul energiei pure. Tipul de qi care pleacă din acel loc neutral, depinde de intenție, așadar energia este polarizată și guvernată de dualitatea gândului (negativ x pozitiv).

Sănătatea este tradusă în termeni energetici prin echilibru, a păstra acest echilibru depinde de ceea ce manifestăm în viața noastră. Putem să avem intenții care să corespundă Sinelui nostru real, iar acelea să urmeze traiectul natural al vieții, prin dezvoltarea unei relații cu Forța Vieții, sau intenții dezadaptative, care pot aduce neîmpliniri și lipsa satisfacției.

Ruminația, care are o polaritate falsă yang, grija că nu ți-ai terminat treaba la serviciu sau că nu ești îmbrăcat corespunzător petrecerii la care te afli poate fi estompată cu ajutorul orientării atenției la nivelul ming men-ului, portal care nu se află într-o dimensiunea diferită de ”lumea formelor”, ”a gândurilor” în care ne aflăm noi, de aceea produce starea de neutralitate, de a fi prin simpla prezență. Putem invita prin intenție energia yuan qi să se acumuleze în corpul nostru, să intre prin acest portal misterios și să ne umple viața.

Ce efecte are dezvoltarea conexiunii cu Ming Men-ul?

  • echilibru personal și relațional: o energie echilibrată care se va răsfrânge asupra întregii tale vieți, ceilalți vor observa schimbarea în atitudinea ta
  • un somn mai bun: majoritatea cursanților mei îmi spun chiar și după prima sesiune că au dormit precum niște prunci
  • viață sexuală mai bună: întrucât activitatea rinichilor este strâns legată de elementul ”Apă” care guvernează zonele erogene, randamentul sexual va fi mai crescut
  • creativitate: echilibrul interior este în strânsă legătură cu energia sexuală, care odată transmutată eliberează spiritul creativ uman. În momentul în care folosim energia sexuală în distructiv, atunci o reprimăm, dacă alegem cealaltă posibilitate, spirituală, sublimăm.

Cum putem să sporim conexiunea cu ”Poarta Vieții”?

Contemplarea

Observația non-critică a punctului ming men mărește enorm nivelul de Qi prenatal. Încercați să masați zona respectivă și apoi să vizualizați punctul sub forma unei porți  de lumină sferică asemeni găurii cheii

WuJi Gong

Are cel mai puternic efect tocmai pentru că întreg ritualul este conceput pentru conectarea cu energia primordială, care traversează ca un râu ming men. La cursurile specializate învățăm în primul rând mișcările iar în a doua sesiune felul în care să ne conectăm cu energia yuan qi.

Orbita Perlei

Mixează Jing (Sângele) cu Qi (energia). După cum menționam mai sus, rinichii au rolul de a filtra sângele, care poate purta printre altele și toxine, generate de stres, alimentație și alte comportamente dezadaptative. Prin rotirea Perlei Dragonului Roșu pe canalele circuitului microcosmic.

 

Articol publicat în categoria: Mind
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Mă găsești și pe:

Call Now ButtonBook