Primele 20 de ore- How to learn anything

0 comentarii

Persoanele care mă cunosc, mă consideră un natural born learner, de aceea urmăresc o documentație și informare consecventă în legătură cu propiile interese. J. Kaufman este un personaj foarte activ o zona achizițiilor de abilități (n. cât mai rapide dacă se poate) și în urma lecturării cărții ”The first 20 hours”, sau eventual al discursurlui său în cadrul TEDx Talks, am remarcat câteva concepte de bază pe care mi-am propus să le expun succint pe blog:

Idei principale:

 (1) Expertiza necesită 10,000 ore. A deveni profesionist într-un domeniu nu este un lucru simplu, ci presupune mult efort și voință personală (n. contrar zvonurilor care susțin ”urmarea pasiunii” fără strunirea ei).

  (2) Orice abilitate se învață în 20 de ore (sic!). Mai mult sau mai puțin, însă necesarul minim de ore, este de 20 de ore, sau, 45 de minute pe zi, interval care dacă este cumulat dealungul unei luni, înseamnă atingerea targetului de 20 de ore și, implicit, achiziția unui nivel de bază a unui skill.

Deasemenea, Kaufman, enunță și patru pași necesari pentru a eficientiza procesul:

  1. Fracționarea temei în părți secundare și prioritare
  2. A exersa până la capacitatea de auto-corecție
  3. Îndepărtarea distractorilor și imersiune totală în activitate
  4. … minimul de 20 de ore.

Nu trebuie să uităm faptul că, învățăm toată viața, și, adesea, nu tocmai din greșeli.

Articol publicat în categoria: Spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Mă găsești și pe:

Call Now ButtonBook