in Body, Energy, Mind, Spirit

Principiile Tai Chi-ului (1)

Principiile Tai Chi sunt în mare parte aceleași, lăsând la o parte multitudinea de stiluri apărute. Conform marelui maestru taoist Mantak Chia, acestea sunt în număr de patru:

  1. Concentrarea minții (shen) și energiei (qi)
  2. Relaxare în mișcare și distingerea plinului (Yang) spre deosebire de gol (Yin)
  3. Menținerea corpului bine ancorat și a centrului de greutate aproape de pământ
  4. Menținerea structurii osoase aliniate cu forțele Cerului și Pământului
  5. Permiterea qi-ului să curgă liber prin oase, mușchi și tendoane prin mișcări libere, integrate fără a împinge niciodată la extreme, ci blând, soft

WU CHI

Taoiștii susțin că la începutul începuturilor a fost un ”mare mister” sau ”necunoscut” sau ”vid”, în care nimic nu mișca. Chinezii au numit starea de pură potențialitate, de ZERO LIMITE, ”wu chi”, de deschidere totală. Această stare poate fi și o stare a minții. Atunci când mintea este golită de gânduri, suntem lipsiți de tipare, suntem libertate în manifestare. Cunoaștem intuitiv dacă atitudinea noastră yin sau yang este potrivită sau nu, pentru că iubirea și adevărul pot fi simțite cu adevărat doar în inimă. Toate culturile vorbesc de fapt despre același lucru, fie că îi spunem ”mindfulness”, ”vacuitate”, ”stare potențială”.

TAI CHI

Primul impuls al marelui vid întru creație a fost polarizarea totală în negativ și pozitiv, yin și yang. Jocul armonios al lui animus și anima, cum sunt numite de Jung, reprezintă expresia esențială a Wuji, denumită de taoiști ”Tai Chi”.

De aceea, unul din semnele mari ale evoluției spirituale sau argumentul primordial al faptului că practicile tale funcționează este funcționalitatea relațiilor pe care le ai cu cei de lângă tine sau în cuplul amoros.

DESPRE CHI

Chi-ul reprezintă unitatea de bază cu care lucrăm în orice practică spirituală. Am venit în această viață tocmai să aculumăm energie. Energia reprezintă de fapt ”forța vieții”, acea materie primă a Univerului care animă tot ceea ce există, chiar corpul nostru este compus din forme prenatale și postnatale de Chi.

  • qi prenatal=provine din alte dimensiuni
  • qi postnatal=provine din această dimensiune

Unde se găsește Qi-ul?

  1. oxigen dar și alte componente gazoase ale atmosferei
  2. mâncare

Qi-ul este de fapt esența din aer, apă, mâncare, este esența principală care susține existența corpului fizic. Este o forță bio-electrică care susține mișcarea și întreține viața.

FĂRĂ QI NU POATE EXISTA VIAȚĂ

 

Participă la cursurile noastre săptămânale și accesează cantități masive de Qi prin tehnicile predate!

0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments