Reiki Tradițional

Autorul acestui sistem este Sensei Mikao Usui, elaborat în urma retragerii în meditație pe muntele Kurama din Japonia în luna martie a anului 1922. Reiki conține patru valențe de definire:

  1. Vindecare energetica: modalitate de autovindecare și pentru tratamentul complementar al celorlalți.
  2. Dezvoltare personala: promovează evoluția individului în toate planurile sale.
  3. Disciplina spirituala: evoluție și disciplină spirituală.
  4. Concept mistic: o sinteză de practici care merg dincolo de cele cinci simțuri cunoscute. Reiki a fost descoperit și dezvoltat de japonezul Mikao Usui începând cu anul 1922.

Metoda mea, Usui Reiki Ryoho, este o metoda originală, ce are la bază puterea naturală a Universului. Prin această putere, trupul devine sănătos, își potențează fericirea vieții și liniștea minții. – dr. Mikao Usui

TEORIA REI-KI

INITIEREA

ETIMOLOGIE: Rei (Univers; Divinitate); Ki-(Forța Vieții; Energie care oferă viață)

Reiki-ul este înțeles greșit sub forma exclusivă a vindecării energetice, ceea ce este total eronat. Sistemul conceput de Usui are la bază evoluția spirituală și devoltarea personală îmbinată cu o serie de practici de vindecare energetică. Usui Shiki Ryoho, forma sub care a fost prezentat în Occident se traduce prin Stilul de vindecare al lui Usui ceea ce acoperă doar o parte din adevăr. Deasemenea, asocierea autohtonă a Reiki-ului cu misticismul creștin este ciudată și uneori chiar periculoasă.

5 PRINCIPII PENTRU O VIAȚĂ FERICITĂ.

Ca orice cale spirituală, Reiki presupune respectarea unui cod etic specific:

DOAR ASTĂZI…

(1) nu mă supăr,

(2)nu mă îngrijorez,  

(3) sunt recunoscător,

(4) sunt disciplinat, 

(5) sunt bun cu mine și cu ceilalți.

CE SPUNE STIINTA.

Solicitările de a practica terapie Reiki în cadrul clinicilor și spitalelor sunt în creștere astăzi relatează The center of Reiki research și exemplifică existența a 70 de instituții care include srviciile oferite de practicanți, iar ca substrat stau și cercetările făcute atât pe oameni cât și pe animale. Da, există și evidențe peer-reviewed despre beneficiile Reiki. Iată câteva dintre cele mai importante.

OPINII PERSONALE.

Surse:

Se primește suport de curs și diplomă de participare care să ateste aptitudinile și cunoștințele dobândite de către student.

Cu drag,

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Mă găsești și pe:

Healing. Stress reduction. Relaxation.

Sesiune individuale de terapie holistica si masaj Reiki

Cauți echilibrul minte, corp, spirit?

Găsește cursul potrivit

Call Now ButtonBook