Scrisoare din… închisoare

  • by

Trăim într-o lume nebună…

Vorbim despre sistemul penitenciarelor aici în România și ne temem că Dragnea o să schimbe Legile Justiției. Dar oare Legile Karmei și ale Dharmei cine le mai propovăduiește darămite să le mai schimbe? Iară din carcera minții noastre cine ne mai scoate? De aceea este bine să privim mereu în interior și să facem schimbarea acolo.

  • Egoul spune: când voi fi liniștit totul va merge bine
  • Sufletul spune: ești liniștea însăși, totul este bine

Dacă am fi ascultat mai mult de Suflet, multe dintre suferințele noastre nu s-ar fi întâmplat niciodată. 

O știre captivantă care mi-a sărit în fața ochilor zilele acestea. În Coreea de Sud există o așa-zisă închisoare falsă concepută cu scopul de a oferi oamenilor o ”sursă de liniște”.

”… ideea afacerii i-a venit după ce soţul său, un procuror care lucra 100 de ore pe săptămână, i-a spus că uneori şi-ar dori să ajungă după gratii pentru a se putea odihni.” (Noh Ji-Hyang, cofondatoare a ”Prison Inside Me”)

 „Aceasta nu este o închisoare. Adevărata închisoare este aceea în care ne întoarcem”, susţine Noh.

Clienții sunt în general corporatiști, angajați stresați și obosiți care sunt în căutarea unei oaze de pace într-o lume ultra-mentală. Înainte de a intra în regimul de detenție, se primește o salteluță de yoga, uniformă albastră și un set pentru preparearea ceaiului, dar și un carnețel și un pix confiscându-le totodată telefonul mobil și ceasul.

Costul unei zi de pârnaie plătită costă 90 de dolari. Închisoarea a avut din 2013 până în prezent cca. 2000 de clienți.

Concluzie

Marea noastră închisoare rămâne mintea iar marele judecător care ne condamnă mereu este doar cel interior. Mulți dintre noi nu am realizat încă asta dar ne lăudăm cu conștiință și liber arbitru. Până la exersarea liberului arbitru în mod colectiv va trece multă vreme, însă singura cale de eliberare a tuturor deținuților este prin a te elibera pe tine însuți.

https://www.youtube.com/watch?v=vPh78_DJRuU
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments