in Body

Studiu recent confirmă ineficiența a peste 400 de proceduri și dispozitive medicale

Un studiu publicat recent dar derulat dealungul a 15 ani de cercetări în domeniul medical concluzionează că peste 400 de instrumente și proceduri utilizate în domeniul medical pot fi nu doar lipsite de eficiență, cât și periculoase potrivit Science Alert.

Chiar dacă nu se ridică problema pericolului aflat în unele dintre aceste metode, ineficiența este mai mult decât evidentă și a fost puternic argumentată în studii de specialitate recunoscute în Statele Unite sau Marea Britanie. Costurile însumate plătite de pacienți, în principiu degeaba, sunt colosale și se ridică de la 1.9 miliarde $ până la 8.5 miliarde $.

În momentul de față se militează activ pentru elaborarea unei liste clare a medicamentelor, dispozitivelor medicale și instrumentelor inutile pentru înlăturarea lor din sistem

Să ne aducem aminte că multe substanțe scoase din uz dealungul timpului. Pe lista neagră se află și aparent inofensiv Algocalmin sau Aulin care pot conduce până la decesul consumatorului.

Nu uitați:

  1. cel mai bun tratament este prevenția
  2. un măr chiar ține medicul departe
  3. orice boală apare la umbră și se vindecă la soare
  4. în casa unde intră soarele, doctorul nu intră

Mai concis, caută să îți menții o stare de sănătate optimă cu ajutorul unei alimentații echilibrate, făcând mișcare, sport și yoga și tai chi, plimbări în natură, entuziasm și bucurie. Pentru restul, se ocupă medicul și Dumnezeu.

Multă iubire, A.

Herrera-Perez, D., Haslam, A., Crain, T., Gill, J., Livingston, C., Kaestner, V., … & Prasad, V. (2019). Meta-Research: A comprehensive review of randomized clinical trials in three medical journals reveals 396 medical reversals. eLife8, e45183.

0 0 vote
Article Rating

Write a Comment

Comment

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments