Tai Chi & Alchimie

TAOISMUL, la fel ca yoga este un sistem filosofic care cuprinde și o serie de practici pentru sporirea sănătății, longevității, îmbunătățirea calității vieții și energiei sexuale. Qi Gong-ul presupune lucrul cu energia, iar Tai Chi-ul are în componența lui secvențe fluide de Qi Gong.

  • Ce este alchimia? Alchimia se referă la dezvoltarea unei relații durabile cu însăși forța vieții. Aceasta este iubirea necondiționată care derivă din Marele Mister (Wuji) și care poartă denumirea de Yuan Qi (energia neutralității; compasiunii). Branșarea pe aceste frecvențe ne readuce ”pofta de viață”.
  • Ce este fluxul vieții? Planetele se învârt de la sine. Ele nu opun niciun fel de rezistență. Taoiștii cred că o persoană care ajunge să trăiască astfel încât să asculte ritmurile naturale în sine însuși, acela este un om care a accesat wu wei (starea de flux), momentul în care totul decurge ca uns pe roate.
  • Tao Yin/Tai Chi și Qi Gong? Sunt instrumente antice de lucru cu corpul. Cu ajutorul acestora creștem energia corpului și devenim autonomi energetic. Altfel spus, trăim viața cu tot corpul, cu toată inima. Fiecare celulă mustește deja de viață, cu ajutorul yogăi taoiste, tai chi-ului și qi gong-ului devenim conștienți de asta.

TAI CHI-UL ILUMINĂRII

Este de departe forma de tai chi care mi-a schimbat viața. Dacă yoga mi-a adus structură și ordine, prin Wuji Gong, am învățat adevăratul sens al ”wu wei”. Adică să lași să curgă… să lași să fie, să intri pe frecvența neutralității și compasiunii. 

Am început să practic arte marțiale încă de mic și am fost obișnuit cu energiile dure ale Pământului, netransmutate, care adesea erupeau în furie și agresivitate. Am învățat mai  târziu de la o profesoară de kyokushin karate că ”cine mă înfurie, mă domină!”. Chiar așa era, însă prin artele non-marțiale am ajuns să trăiesc asta efectiv. Wuji Gong lucrează cu cea mai puternică energie din Univers: Yuan Qi. În general o să vedeți că mulți instructori și maeștrii lucrează cu Yang Qi (energie masculină) sau Yin Qi (energie feminină), însă știi și tu că adevărul este întotdeauna… la mijloc. Acest mijloc reprezintă energia ”yuan” (neutru). După o clasă de Wuji Gong o să te simți relaxat însă foarte puternic și abil în același timp. Wuji Gong poate să schimbe vieți și să vindece relații, să aducă pofta de a trăi și bucuria de a fi în corpul pe care ți l-ai ales în această existență.

TAI CHI 13 FORME (YANG STYLE)

Forma soră a Tai Chi-ului Iluminării, este o tehnică provenită din familia Yang și conține niște miscări ample, suple care modelează corpul fizic și pe cel subtil. La Tai Chi 13 Forme o să stimulezi ambele tale emisfere cerebrale prin miscări sincron, foarte elegante și blânde. În Tai Chi ne mișcăm în cerc și ușor, ușor, o să simți cum te prinde acel ”flux” de care vorbesc înțelepții chinezi (wu wei). Este ca și cum ai învăța o formă de dans… cu energiile, cu viață. Tai Chi Chuan este o formă de meditație în mișcare și în același timp una dintre cele mai eficiente stiluri de arte marțiale interne. Cu ajutorul Tai Chi-ului îți vei crește cantitatea și calitatea energiei (qi), vei dobândi o stare de relaxare și pace launtrică prin crearea unei relații mai bune cu mintea și corpul tău și vei intra în contact cu intuiția ta care va răspunde automat la schimbările naturale ale lumii exterioare. Tai Chi înseamnă armonie, concentrare mentală bună, disciplină, echilibru.

ALCHIMIE INTERNĂ ȘI QI GONG

Alchimia internă este știința și arta din spatele realizărilor mele cele mai înalte. Este acea cale prin care te împrietenești cu Viața ta, cu fricile și cu umbrele tale. Este Calea Alchimistului care transformă plumbul (umbra) în Aur (lumina). După o sesiune intensă de alchimie internă am impresia că pot să călătoresc în interiorul ființei mele. Vei practica alături de mine fascinanta meditație a surâsului interior, orbitei perlei rotitoare, fuziunea emoțiilor sau manifestarea fără rezistențe (panku) sau exerciții de Qi Gong precum pulsația profundă a Pământului, respirație oceanică etc.