the alchemyst’s lab

De la Chimie la Alchimie

Mi-a dictat Personalitatea să fac și eu ceva ca să intru în rândul lumii. Zis și făcut. Mi-am dat examenele pentru a intra la Farmacie. Atât de puțin mă bizuiam pe forțele mele intelectuale încât cu greu am intrat în sala de examen. Aveam o teamă de eșec pe care o simțeam până în măduva oaselor. Într-un final am intrat la rugămintea unei profesoare care mi-a indicat blând că până la urmă doar încerc.

… Am luat examenul cu 9.98 și am fost șef de promoție în primul an. Totuși, ca orice alegere care nu vine din Suflet, ci din Personalitate, în al doilea an am abandonat și am ajuns să studiez psihicul uman – psihologie.

Dacă aș fi ajuns să ofer pastile chimice semenilor mei, nu ar fi fost rău, însă suferința umană este mult mai complexă de atât. Uneori tratamentul real stă într-o vorbă potrivită spusă la momentul potrivit.

Sunt aici pentru tine, să îți ofer din pilulele mele alchimice, din acele poțiuni lăuntrice ale înțelepciunii universale. Aceste pastile se află deja în corpul, mintea și sufletul tău, ceea ce eu fac este să îți ofer câteva formule pentru a le obține.