The Taoist Yogi

0 comentarii

În viața mea am experimentat multe căi spirituale și am cules roadele din fiecare. Este minunat să experimentezi atâtea variante ale adevărului să observi că toate conduc în același loc – iluminarea.

Există două mari perspective spirituale:

Căutarea iluminării SCOP
Exprimarea umanității PROCES

În taoism, iluminarea este concepută precum exprimarea umanității noastre reale, a trăi autentic, cu toată ființa și cu toate organele. Iluminarea este un proces, nu un obiectiv. Fiecare moment este iluminator, fiecare clipă este pasul cel mai important spre iluminare.

A trăi fiecare clipă ca și când ar fi ultima, nu în sens hedonic ci în sensul procesual al iluminării, reprezintă Calea fiecăruia pe calea cea Mare.

Pentru mine, taoist fiind, corpul înseamnă totul. Corpul meu este Sufletul meu. Organele mele sunt expresii specifice ale sufletului meu. Pentru mine corpul meu este locul în care îmi trăiesc această viață.

Corpul meu este templul meu

Da, sunt un yoghin taoist tocmai pentru că în prin yoga nu caut relaxarea, eu sunt relaxat deja, doar caut să dau voie iubirii cosmice să curgă prin mine, prin meridianele extraordinare, prin esența sufletului meu.

Energiei Cosmice îi place să se joace, să se învârtă, de la atomii minusculi din care este compus corpul nostru până la marile planete care au atât mișcare de rotație cât și de revoluție. De aici minunatele Sfere de Qi cu care lucrăm în Tao. Sfera de Qi care se plimbă de Circuitul Orbitei Microcosmice are ea însăși mișcare de rotație și de revoluție pe canalele sufletului (du mai și ren mai).

Prima lege a alchimiei moderne, așa cum am scris în cartea ”Înapoi în prezent” este:

Unește materialul cu Spiritualul

Asta facem și în yoga, unim spiritualitatea cu umanitatea. Spiritualul nu mai este o dimensiune misterioasă, o Grație ”de sus” iar umanitatea o stare păcătoasă ruptă de acea realitatea ”divină”, ci chiar o parte din ea. În corp, în interior este cea mai puternică manifestare a Divinității. Realitatea interioară crează realitatea exterioară. Nu este deloc ușor să trăiești cu ”povara” asta, cu asumarea acestei idei cât se poate de reale.

Tao Yin-ul (cunoscută și drept ”yoga taoistă”) este de fapt un pas primar spre Tai Chi Chuan și are ca scopuri:

  1. echilibrarea energiilor interne și externe
  2. revitalizarea trupului, minții și spiritului
  3. creșterea forței și flexibilității tendoanelor și mușchilor

Există trei categorii ale practicii yogăi taoiste:

  1. posturi, exerciții corporale, stretching pentru brațe picioare, respirație, dans dar și cu ajutorul unor obiecte precum băț sau minge
  2. imitația unor animale (totemuri)
  3. exerciții specifice unor probleme de sănătate

Efecte probabile după practică:

De curând instructorul de la care am învățat o bună parte din tot ceea ce știu, m-a trimis la instructorul de la care el a învățat pentru un upgrade. Sunt bucuros că am ocazia să experimentez atâta cunoaștere în această viață și în acest corp. Practicile Tao aduc spiritualitatea mai aproape de noi, ne aduc pe noi mai aproape de noi. Este o bucurie și o relaxare să știi că ”Viața îți poartă de grijă”, că ”viața te susține”, că ”tu însuți ești viața”.

Felul în care eu predau tao yin este combinat și cu câteva posturi din hatha și kundalini yoga plus câteva meditații specifice de polarizare și creștere a Qi-ului intern.

Iată câteva afirmații taoiste de putere:

Accesează pagina cursurilor și haide la practică: https://bit.ly/2uRx9Ty

Articol publicat în categoria: Body, Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Mă găsești și pe:

Call Now ButtonBook