Think Outside the Box (21 de zile de WuJi Gong si Alchimie)

0 comentarii

M-am dedicat unei practici intensive de WuJi Gong si Alchimie Interna vreme de 21 de zile, a cate cel putin o ora si trezeci de minute pe zi, cu intentia de a se manifesta tot ceea ce este mai bun in fiinta mea. Mai jos, se afla reflectiile si experientele mele. Ganduri bune!


Am realizat ca omul devine incetul cu incetul ceea ce face, sau cel putin mintea lui se uniformizeaza cu experienta zilnica. Aceasta a fost experienta mea ca simplu angajat intr-un mediu corporate. Daca lucrati intr-o multinationala, stiti deja ca fiecare zi, chiar daca valorile si superiorii vor incerca sa o faca diferita, este in principiu… la fel. Dureroasa rutina, crud adevar.

Am realizat ca dupa cinci zile de lucru intens, cu ochii atintiti in computer timp de opt ore, gandirea si perceptia mea se distorsiona, la modul in care expresiile mele atitudinala si comportamentale deveneau mai rigide si functionau automat, reactiv si inconstient. Imi lipseau cele doua valori in care credeam atat de mult: Claritatea si Echilibrul.

Mi-am dat seama la un momentdat ca de fapt eu “sunt in cutie”, perceptia mea este inchistata si blocata in patternuri rigide care nu corespund realitatii obiective, fiind un cutie, mintea mi se patratise, nu reuseam sa sesizez miracolul din fata mea, mireasma florilor, dulceata existentei, care imi era la indemana.

Prima mea reflectie in prima zi de practica de WuJi si Alchimie este sa “iti dai voie sa nu stii“, “sa privesti dincolo“, dincolo de obisnuinte, preconceptii si stereotipuri, da-ti voie sa crezi in faptul ca felul in care vezi lumea nu reprezinta realitatea in sine. Poate ca rutina ti-a orbit perceptia, ti-a adormit simturile, te-a condus voit sau nu spre o pestera obscura a mintii tale, mintea poate ca iti zboara precuma  unei maimute (monkey mind), sau poate nu esti multumit de relatia in care te afli, te intristeaza si obstructioneaza, atunci da voie vocii tale interioare sa fie ascultata, dizolva aceasta dualitate, aceasta contradictie, aceasta opulenta fata de binele tau cel mai inalt.

Vă las în compania acestei femei minunate din Suedia care a ales să se retragă în sălbăticie și schimbe viața în bine. De ce să mergem la un Guru, când putem să învățăm de la Gurul Suprem, Natura.

So, think outside of the box, because it might be the right view for yourSelf.

Ganduri bune, Adrian!

 

 

Articol publicat în categoria: Body, Spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul:

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Recomandări:

Dacă îți place ce scriu…

STUDIO

Mă găsești și pe: