Think Outside the Box (21 de zile de WuJi Gong și Alchimie)

  • by

M-am dedicat unei practici intensive de WuJi Gong și Alchimie Internă vreme de 21 de zile, a câte cel puțin o oră și trezeci de minute pe zi, cu intenția de a se manifesta tot ceea ce este mai bun în ființa mea. Mai jos, se află reflecțiile și experientele mele. Gânduri bune!


Am realizat că omul devine încetul cu încetul ceea ce face, sau cel puțin mintea lui se uniformizează cu experiența zilnică. Aceasta a fost experiența mea ca simplu angajat într-un mediu corporate. Dacă lucrați într-o multinațională, stiți deja că fiecare zi, chiar dacă valorile și superiorii vor încerca să o facă diferită, este în principiu… la fel. Dureroasă rutină, crud adevăr.

Am realizat că după cinci zile de lucru intens, cu ochii ațintiți în computer timp de opt ore, gândirea și percepția mea se distorsiona, la modul în care expresiile mele atitudinale și comportamentale deveneau mai rigide și funcționau automat, reactiv și inconștient. Îmi lipseau cele două valori în care credeam atât de mult: Claritatea și Echilibrul.

Mi-am dat seama la un momentdat că de fapt eu “sunt în cutie”, percepția mea este închistată și blocată în patternuri rigide care nu corespund realității obiective, fiind în cutie, mintea mi se pătrățise, nu reușeam să sesizez miracolul din fața mea, mireasma florilor, dulceața existenței, care îmi era la îndemână.

Prima mea reflecție în prima zi de practică de WuJi și Alchimie este să “îți dai voie să nu știi“, “să privești dincolo“, dincolo de obișnuințe, preconcepții și stereotipuri, dă-ți voie să crezi în faptul că felul în care vezi lumea nu reprezintă realitatea în sine. Poate că rutina ți-a orbit percepția, ți-a adormit simțurile, te-a condus voit sau nu spre o peștera obscură a minții tale, mintea poate că îți zboară precum a  unei maimuțe (monkey mind), sau poate nu ești mulțumit de relația în care te afli, te întristează și obstructionează, atunci dă voie vocii tale interioare să fie ascultată, dizolvă această dualitate, această contradicție, această opulență față de binele tău cel mai înalt.

Vă las în compania acestei femei minunate din Suedia care a ales să se retragă în sălbăticie și să schimbe viața în bine. De ce să mergem la un Guru, când putem să învățăm de la Gurul Suprem, Natura.

So, think outside of the box, because it might be the right view for yourSelf.

Gânduri bune, Adrian!

 

 

0 0 vote
Article Rating
Tags:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments