Trăind Misterul

0 comentarii

Trăiesc probabil cea mai frumoasă mai intensă perioadă a vieții mele. Simt accelerația cuantică cum îmi apasă pedalele Sufletului. Eu și cei din generația mea suntem niște SupraSuflete (Pluto în Scorpion) veniți cu menirea de a transforma, de a vindeca Pământul și energiile vechi care provin din Era Patriarhatului.

CONTROLUL 

Printre aceste energii, se află și Masculinul Vechi, acest Yang uzat caracterizat prin tendința excesivă de a controla, de a găsi strategii de coping cu realitatea, de a modela totul în funcție de chipul și asemănarea noastră.

Acest tipar învechit se află în fiecare dintre noi… fie că suntem bărbați, fie că suntem femei, avem în interiorul nostru genele strămoșilor noștri și de aceea simțim nevoia de control, atașament și posesivitate.

Cum în preajma anului 2025 scripturile sacre hinduse susțin că Era întunecată (Kali Yuga) se va sfârși și va fi înlocuită cu una mai bună (Satya Yuga), a transformării și spiritualității, este bine să știm că Yin-ul prin natura lui, atunci când atinge masa critică tinde să se convertească în Yang… Bine, bine, dar Yin-ul extrem nu ar însemna distrugerea planetei? Într-un sens mai restrâns, da, Pământul ar trebui să se prăbușească fizic, din temelii, însă într-un sens mai extensiv, Pământul (vechi) chiar se va sfârși și va fi înlocuit cu unul nou, mai luminos, care mustește  de yang pur, clar.

Exercitarea controlului ține de setarea pe obiective și scopuri de viață dublată de atașamentul față de acestea. Străbunii noștri care au trăit în triburi, în mijlocul naturii au simțit frigul și presiunea nevoii de supraviețuire, religia și știința au fost metodele prin care ei și-au înlesnit adaptarea la natură.

Problema a apărut atunci când din interese egoiste, omul s-a ridicat deasupra ecosistemului și a stăpânit mai degrabă natura încercând să o adapteze pe ea la noi și nu invers.

Așadar, controlul ia multe forme:

Acestea toate sunt forme de rezistență iar în mod paradoxal primim exact opusul. Când vrem să controlăm furia, obținem agresivitate. Când încercăm să controlăm un comportament al partenului, parcă și-l întărește. Când controlăm grindina sau declansăm ploi în mod artificial, primim uragane și cutremure.

Controlul în sine nu este bun sau rău, ci rezistența pe care o manifestăm atunci când ne exercităm controlul. Nevoia de control ne dă impresia că ne menținem pe linia de plutire și pare să creeze mai multă certitudine.

NON-REZISTENȚA. ASIMETRIA. MARELE MISTER

Am avut o viață relativ banală până la vârsta de 25 de ani când am întâlnit un parapsiholog care m-a învățat yoga tibetană și meditația. Întâlnirea cu el a fost precum lebăda neagră a lui Nassim Taleb. Nu ați văzut niciodată o ”lebădă neagră”?

Ex. Vezi cazul fotbalistului Neșu care a devenit călugăr în urma unui accident care i-a adus paralizia

UN SFAT! Așteaptă-te la neașteptat!

Rolul oamenilor care fac parte din mișcările spirituale este de a:

  1. Transmuta Trecutul
  2. Descărca Viitorul

Viitorul sună bine, tocmai pentru că învățăm să devenim mai fluizi, mai flexibili, asemeni apei. Când nu suntem rezistenți și ne deschidem schimbării, nu mai vedem o soluție (fixă) ci o plajă mare de posibilități care să răspundă la o singură dilemă. Suntem ”out of the box”.

ANTIDOTUL

Taoiștii susțin că însușirea ”conștiinței vidului” reprezintă ultima treaptă a drumului spre iluminare. Cu alte cuvinte, predarea în fața Marelui mister (wuji) ne oferă oportunitatea de a ne deschide plenar în fața Existenței, în fața oceanului de frumusețe de care suntem înconjurați dar pe care nu îl vedeam din pricina cutiei în care eram încarcerați.

A te preda în fața Marelui Necunoscut este o algere conștientă la început iar mai târziu se transformă într-un mod de viață. Nu te teme să ai Încredere în Forța Vieții, în ghidajul ei misterios și vei gusta împlinirea la fiecare pas.

Trăiește misterul…

Gânduri bune, A.

 

 

 

 

 

 

 

Articol publicat în categoria: Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Mă găsești și pe:

Call Now ButtonBook