UNIUNEA MISTICĂ A PARADOXURILOR YIN ȘI YANG

0 comentarii
Trăim în … Dualitate și asta ne ocupă tot timpul. Da, ne ocupă absolut tot timpul care îl avem la dispoziție, pentru că ne simțim pur și simplu presați de starea de temporalitate. Temporalitatea este percepută ca un fenomen de sine stătător care nu poate fi modificat în niciun fel. Omul se naște, trăiește și moare. Însă nu oare percepția noastră asupra liniarității timpului ne dă senzația că viața este un cumul de momente succesive pe care tânjim cu ardoare să le măsurăm în secunde, minute, ore, zile ani etc.?
Exercițiu de conștiință:
 
(1) Dacă ați lua în mână o brichetă și a-ți încerca să vă așezați degetul în dreptul flăcării, oare un minut nu va părea precum o veșnicie?
 
(2) Când faceți dragoste cu persoana iubită, încercați să prelungiți preludiul, să atingeți cu grijă și cu pathos persoana de lângă voi, ba chiar să mergeți dincolo de corp și simțiți energia senzației că în fața voastră este un Suflet care simte, care există, care respiră la unison cu voi. Veți avea surpriza să observați că în miracolul lentorii, a simplității actului amoros, apare complexitatea dată de extazul ultim al fuziunii, dublat de atemporalitate.
 
Alchimistul unește contrastele, îmbină complementaritatea spre realitatea supremă a Unității, Întregului.
 
Tipuri de paradoxuri și soluțiile lor:
  • Interior, Exterior, Întregul
  • Bărbatul și Femeia, Androginul născut prin Fuziunea Extatică
  • Trecut și Viitor, Prezent (Mindfulness)
  • Bine, Rău, Adevărul născut prin Meditație introspectivă
 
Relațiile sunt o mare provocare în ziua de astăzi, tocmai pentru că bărbatul și femeia reprezintă unul dintre cele mai mari principii paradoxale ale Dualității. Se poate merge într-atât de mult prin Alchimia Iubirii încât să se piardă cu totul granițele din Eu și Tu, să se dizolve orice urmă de Sine, orice substanță de Ego sau Individualitate.
 
Femeia este reprezentată în taoism prin Principiul Apei, natura ei fiind fluidă, flexibilă, adaptabilă, iar Bărbatul prjn expansivitatea și efervescența Focului.
 
În Fuziunea amoroasă, cele două principii se întâlnesc spre a da naștere ființei androginice care contopit polaritatea, dualitatea, diversitatea, realizând astfel unitatea, întregirea, neutralitatea.
 
Dacă bărbatul este caracterizat de Rațiune, Femeia este definită prin Emoție. Ambele caractere se află deja în noi, indiferent de sexul pe care îl avem, ambele energii (yin/yang) sunt prezente în ființa noastră. De ce? La nivel biologic, suntem născuți prin energia sexuală provenită dintr-un bărbat și o femeie.
 
Căsătoria intimă dintre aceste două energii numite de către psihologi Animus și Anima, în tantrism Shiva și Shakti, Kan și Li la chinezi ne oferă accesul la propria noastră Unitate interioară.
 
Da, există un set de practici pentru a realiza această unitate, acestea pot fi experimentate atât individual cât și în cuplu, în funcție de posibilitatea și necesitatea fiecăruia.
 
Energia sexuală va căpăta astfel o traiectorie integrativă, ascendentă, dând naștere unor comportamente adaptative, prosociale care ne ajută să înflorim și să funcționăm în cea mai bună versiune a noastră.
 
Actul sexual poate căpăta o conotație virtuoasă, plină de iubire, de fericire și extaz, la fel cum mintea poate căpăta claritate și echilibru odată ce a înțeles că Viața se întâmplă Aici și Acum, nu mâine (anxietate) sau ieri (regret).
 
La fel cum am creat separația dintre stadiile temporale (trecut, prezent, viitor) la fel ne disociem de sexul opus complementar. La nivel egotic au apărut astfel misoginii și mișcările feministe care au înțeles exact invers miracolul integrării și al alchimiei.
 
Și indiferent de cât de împliniți și realizați am fi material, întotdeauna vom avea senzația vagă care provine intuitiv de la mesajele trimise de Suflet, că ceva lipsește. Ce căutăm de fapt este acea stare de Unitate, de iubire și compasiune, claritate, echilibru și desăvârșire spirituală.
 
Pentru că doar noi putem să șlefuim profanul pentru a face loc Sacrului să își deschidă aripile și să își ia zborul spre Binele nostru cel mai Înalt.
Aprofundează cunoașterea și practica ta spirituală cu Adrian:

Multă iubire, A.

 
Articol publicat în categoria: Mind, Spirit

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Despre Fuziunea Emotionala

Mă găsești și pe: