Vocea profundă, un șperaclu al porților lumii

0 comentarii

Impresia lăsată de o voce profundă corelează adesea cu atractivitatea și autoritatea.

Felul în care este folosită tonalitatea vocii poate reprezenta un instrument persuasiv, care determină adesea unele decizii. Apăsarea corzilor potrivite, declanșează reacțiile potrivite (Collins, 2000). Vocea, de multe ori trădează caracterul, volumul mare de cuvinte, rostite mai pițigăiat,  decredibilizează persoana în cauză. Totodată, în filme de exemplu, Dumnezeu, vorbește de fiecare dată cu… bass. Și cum ar putea altfel? Personajul absolut, trebuie să aibă o voce nici mai mult nici mai puțin decât… absolută. Morgan Freeman a reușit să dea senzația că Dumnezeu poate fi interpretat, chiar destul de bine. La fel și în filmele animate din copilărie, ”Cristi și Oana”, unde vocea Divinității, vibra de masculinitate.

Dacă este nevoie să țin și o morală mistică, trebuie să aduc aminte de felul în care este percepută în disciplinele ezoterice tibetane. Spre exemplu, călugării din mănăstirile aflate în Podișul Tibet, unde nivelul intensității vocii, este asociat cu echilibrul energetic și hormonal, în special cu, sexualitatea. Conform scrierilor colonelului Bradford, în cartea ”The Eye of Revelation”, coborârea nivelului vocal, are impact direct asupra menținerii virilității în cazul tinerilor, iar în cazul persoanelor aflate la vârsta senectuții, să o redobândească.

Exerciții practice

  1. Pentru a schimba ceva, este bine să cunoaștem cum stăm inițial la capitolul respectiv, astfel, este foarte important să ne ascultăm propria voce, întrucât în mod normal, o auzim într-o formă distorsionată, cauza fiind conductivitatea cutiei craniene care produce un sunet diform și diferit față de cel real, practic ne ascultăm vocea din interior, nu din exterior. Astfel, putem recurge la o înregistrare rapidă pe mobil sau la clasicul și puerilul astupat de urechi;
  2. Pre-training. Înainte de a efectua setul de exerciții recomandat, se poate bea un ceai cald, deoarece are calitatea de a relaxa și flexibiliza musculatura gâtului și gurii;
  3. Respirația. Este utilă respirația diafragmatică, deoarece ajută la evitarea fenomenului de hiperventilație;
  4. Exercițiul propriu-zis. A se rosti repetitiv sunetele ”minn-mimm-minn”, pe o tonalitate ușor scăzut și se repetă până la cea mai gravă notă posibilă.

Călugării tibetani susțin că acest exercițiu energizează centrul ”Vishuddhi”, care trimite la rândul său vibrațiile specifice pentru centrii sexuali. Studiul condus de Hughes, Dispenza & Gallup (2004), susține că până și calitatea spermei este legată direct de profunzimea vocii, iar Simmons, Peters și Rhodes (2011) conchid dar și argumentează pozitiv în favoarea monahilor din Nepal, că pe lângă faptul că un bărbat este mai atractiv și mai fertil, este și mai productiv în ariile vieții sale.

Bibliografie.

Hughes, S. M., Dispenza, F., Gallup, J. G. G. (2004). Ratings of voice attractiveness predict sexual behavior and body configuration. Evolution and Human Behavior, 25, 295–304.

Collins, S. A. (2000). Men’s voices and women’s choices. Animal Behaviour, 60, 773-780.

Simmons, L. W., Peters, M., Rhodes, G. (2011). Low pitched voices are perceived as masculine and attractive but do they predict semen quality in men? PLoS ONE 6(12): e29271. doi:10.1371/journal.pone.0029271

Articol publicat în categoria: Spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Mă găsești și pe:

error: Content is protected !!