Yoga & Meditație

YOGA își are rădăcina în sanskritul ”yuj” care reprezintă uniunea dintre interior și exterior, dintre minte și corp, materie și energie, microcosmos și macrocosmos, dintre cele două aspecte ale Divinului, Shiva (conștiința/masculinul) și Shakti (energia/femininul).

O clasă de yoga include:

Ne vom însoți la drum cu corpul nostru cu ajutorul mudrelor (gesturi sacre) și bandhelor (blocărilor) și mantrelor (sunete sacre) pentru a elibera potențialul nostru ultim: Kundalini; discuții pe baza sutrelor și companie spirituală (satsang).

REBORN FLOW YOGA

Flow Yoga pentru rezistență, tonifiere, detox este o adaptare proprie după Vinyasa  Flow. Termenul de ”vinyasa” provine din sanskrită și se referă la curgerea ”pas cu pas într-o manieră mai specială”. O să vezi că la clasele de yoga, asanele sunt concepute de înțelepții milenari astfel încât să aibă fluență și să poată fi legate una de cealaltă laolaltă cu ritmică respiratorie, ceea ce îmbunătățește activitatea cardiovasculară și te ajută să capeți o relație mai bună cu propriul tău corp.

Dacă ai practicat Surya Namaskar (Salutul Soarelui) sau Chandra Namaskar (Salutul Lunii) atunci știi despre ce este vorba. Abordez yoga într-un mod mai special, așa cum se pliază pe personalitatea mea, așa că o să ai parte și de meditație, concentrare și respirație, tot aici ne întâlnim și cu vestitele cinci rituri tibetane de care poate ai auzit. O să ai o surpriză atunci când o să vezi că ele sunt de fapt 7! 

GOLDEN SEED YOGA

Yoga taoistă, Yin și Restorative Yoga pentru mindfulness, flexibilitate și longevitate reprezintă o abordare mai ”feminină” a yoga.

Yoga taoistă (tao yin) lucrează cu energia feminină și aduce un surplus de energie în corp flexibilizând tendoanele, fasciile, articulațiile. După o sesiune de yin yoga o să te simți mai relaxat/ă, mai calm/ă  și o să poți privi  lumea stând la pupitrul conștiinței tale: adică din interior. În yoga taoistă folosim sunetele organelor și începem întotdeauna cu FBB (full body breathing) o respirație care aduce un aport masiv de energie în corp. Tot în yoga taoistă lucrăm cu vizualizarea și cu senzațiile corporale. În cadrul claselor de Yoga taoistă începem ”încălzirea” cu cele opt secvențe de brocart (ba duan jin).

Yin Yoga este varianta care s-ar putea să ți se potrivească cel mai bine pentru că dacă hatha yoga este o cale a focului, yin yoga este calea apei. O să rămânem mai mult în posturi, interiorizați. O să ne conectăm cu corpul nostru și o să îl simțim, relaxandu-ne în posturi. O să vezi că este ALTFEL decât ceea ce ai experimentat până acum. Yin Qi este energia feminină care în diagrama taiji este acea parte neagră, lunară, crepusculară, feminină. Pentru că stăm un timp mai îndelungat în posturi, în Tao Yin țesuturile conjuctive își măresc volumul, iar la nivelul articulațiilor se secretă acid hialuronic și lichid sinovial.

S-a demonstrat științific de către Dr. Hiroshi Motoyama că există o conexiune strânsă între meridianele din MTC (Medicina Tradițională Chineză) și traseele urmate de apă în interiorul corpului uman. Una dintre tehnicile mele preferate este să meditez pe un meridian energetic în timp ce lucrez o postură care îl stimulează. Unul dintre marile beneficii ale YY este stimularea unor zone targetate care sunt corelate și cu cele 12 meridiane extraordinare, care la rândul lor impactează și sănătatea organelor interne. 

Restorative Yoga este o adevarată oază de regăsire și relaxare, destresare în cazul în care stai la PC multă vreme sau lucrezi cu mulți oameni și ești suprasaturat cu taskurile de la serviciu.

FLOURISHING YOGA

Posturi din Hatha Yoga Tradițională  pentru postură, echilibrare energetică și tonifiere musculară. Hatha Yoga este mama tuturor tehnicilor de yoga, indiferent de ce formă de yoga practici, să știi că a izvorât din hatha yoga.

Sanskritul ”hatha” (हठ) desemnează ”forță” și este compusă dintr-un ansamblu de mișcări fizice care antrenează totodată și energii (vayus) în corpul subtil. Esența hatha yoga este aceea a uniunii dintre ”ha” curentul solar și ”tha” cel lunar – cele două aspecte ale dualității. Unul dintre cardurile oracol pe care le-am lansat în martie 2019, spune edificator: ”Crează unitate în diversitate”. Așa și yoga, te ajută să fii tu însuți, integru, să trăiești plenar, cu toți porii și cu întregul trup.

Tehnici predate:

Despre Fuziunea Emotionala

Mă găsești și pe:

Healing. Stress reduction. Relaxation.

Sesiune individuale de terapie holistica si masaj Reiki

Cauți echilibrul minte, corp, spirit?

Găsește cursul potrivit