private yoga & tai chi

Îți dorești să înveți să pescuiești și să te hrănești singur? Să devii suficient? Să fii mereu împlinit doar trăind în corpul tău și asumându-ți total existența?

Te voi susține să pescuiești un alt tip de hrană, hrană pentru suflet, hrană pentru minte și trup, prana sau qi.

 • Hrană pentru suflet: împlinire, bucurie și responsabilitate, un suflet pereche poate;
 • Hrană pentru minte: atenție, concentrare și mindfulness
 • Hrană pentru trup: un corp frumos, flexibil și longeviv care emană prin toți porii sănătate
 • Hrană cu prana: abordarea mea în Yoga și Tai Chi lucrează la nivel energetic și te susține să îți transformi viața într-un mod foarte blând

Corpul somatizează orice: de la gând la dietă și comportament. Corpul nu minte niciodată. Membrii care trăiesc în societățile apropiate de natură nu dezvolta afectiuni ale colooanei vertebrale dar nici atacuri de panica sau depresii și probabil că nici nu le pot înțelege.

Statuia din Grecia antică (precum multe alte statui vechi) care înfățișează coloana vertebrală cu forma de ”J”. Courtesy of Esther Gokhale/Gerard Mackworth-Young

Umanitatea la un momentdat datorită avansului tehnologic și industrializării a hotărât să meargă înainte cu un altfel de stil de viață și să lase în urmă lucrul cu energia și științe spirituale precum alchimia, gimnastica energetică sau harta subtilă a corpului uman. A avea o hernie de disc în zona lombară înseamnă a te rupe de fapt de forța vieții și a trăi în dezacord cu natura. Toate gândurile, emoțiile și experiențele noastre se află în interiorul corpului. A lucra cu corpul înseamnă a-ți asuma responsabilitatea față de cine ești tu cu adevărat și față de existența actuală.

Am fost un om îngândurat și ignorant deși aveam dintotdeauna impresia subtilă că lipsește ”ceva”. Am avut o viață neglijentă și am trăit pe jumătate până la 24 de ani. Am știut mereu că este  o piesă de puzzle care va apărea totuși cândva și o să îmi împlinească Viața. Aveam 86 de kilograme, priveam lumea prin perdeaua grijilor și a problemelor, mereu prin tipare repetitive pe care nu numai că nu le conștientizam, ci nici măcar nu bănuiam că sunt acolo. Mai mult decât atât, corpul meu dădea semne vizibile de slăbiciune. Aveam o hernie de disc în zona vertebrelor L4-L5 care îmi dădea de furcă iar medicul curant mă ”amenința” cu operația care urma să vină în aproape șase luni. Mulțumesc Vieții că în perioada aceea a avut loc și cea mai mare trezire spirituală a mea, pentru că în acea perioadă Sinele meu s-a trezit.

În taoism zona lombară, în special vertebrele L4-L5 sunt asociate unui punct extrem de important: ming men, care în traducere liberă înseamnă ”poarta vieții”. Este punctul dintre rinichi unde energia este neutră (i.e. yuan qi), nici yin, nici yang.

Primal posture: Bărbați din tribul Ubon din Borneo (dr.) posedă o curbură perfectă a coloanei ”J”. Femeie din Burkina Faso (st.) își susține bebelușul astfel încât coloana vertebrală să fie dreaptă. Centru: imagine care înfățișează coloana cu forma ”S” (Fig. I) și cu forma ”J” (Fig. II). Într-un atlas de anatomie (1987). Traite d’Anatomie Humaine. Courtesy of Esther Gokhale and Ian Mackenzie/Nomads of the Dawn

MUȘCHIUL PSOAS – VERIGA DINTRE CORP ȘI SUFLET

Mușchiul Psoas, supranumit ”mușchiul sufletului” leagă picioarele de coloana vertebrală

Conectează la energia telurică a Pământului și din cauza unei stări susținute de alertă (”luptă sau fugi”) devine tensionat și se scurtează, astfel pot apărea dureri de spate, sciatică, scolioză, susține anxietatea. Atunci când mușchiul psoas este relaxat și întins suntem ancorați în momentul prezent și avem o stare de bine. Există o relație strânsă între starea psihică și acest mușchi. Posturile pe care le predau acționează în principal asupra psoasului și îl activează.

Psoasul se întinde de la picioare până la nivelul coloanei vertebrale și este singurul mușchi

Traseu: Talpa piciorului>gleznă>interior genunchi>zona sacrală>lombară>vezica>spre rinichi>se conectează cu energia trunchiului

care conectează membrele inferioare de șira spinării. În spiritualitate joacă unul dintre cele mai importante roluri. Prin yoga, tai chi și qi gong poate fi îndepartată tensiunea și se pot îndepărta automat sentimente precum frica sau anxietatea.

Dacă relaxezi corpul, relaxezi și mintea. Este un principiu care guvernează practicile pe care le predau. Predau yoga, tai chi, qi gong în termeni de energie. Totul în Univers este energie și informatie. Energia poate fi algoritmată cu informații. Astfel, corpul fiind o stare densă a energiei conține memorii la nivel celular, memorii asociate cu experiențele noastre de viață, fie ele traumatizante, fie ele benefice.

MERIDIANUL RINICHILOR

Este singurul meridian care se conectează direct cu Pământul, este mai special pentru că depozitează energia Yuan Qi (en. neutră). Rinichii reprezintă un ansamblu de sisteme (i.e. glande suprarenale; vezica urinară; organele genitale), relaționează cu elementul Apă. Dacă în Vest rinichii posedă doar funcția de filtrare, curățare a sângelui de deșeuri, în știintele orientale aceștia adăpostesc energia neutralității, reglează funcțiile reproductive, contribuie la crearea măduvei și materiei cerebrale, oferă strălucire, senzualitate, voință, charismă și farmec personal.

În tehnicile pe care le predau acționez în special asupra meridianului rinichilor iar efectele aferente sunt numeroase. Tehnici precum ”deep earth pulsing”, ”wuji gong” etc. sunt concepute să stimuleze energia neutralității și activează meridianul rinichilor. Dereglările acestui meridian cauzează: dureri renale și de șale, discomfort la nivelul gleznelor și meniscurilor, hemoroizi și dureri de coccis.

DE CE SĂ VII LA O ȘEDINȚĂ PRIVATĂ DE TRAINING?

 • Vrei să simți energia și să ajungi în profunzime cu practicile tale spirituale
 • Dorești să accesezi niveluri multidimensionale ale ființei tale
 • Dorești să evoluezi personal dar în același timp să ai și un corp sănătos, flexibil și puternic
 • Vrei mai multă sănătate, stare de bine și relaxare în viața ta
 • Aduci spiritualitatea în cotidian si în corpul tau
 • Observi corpul prin prisma spiritualității
 • Îți imbunătățești postura fizică și atitudinea psihică
 • Vrei să scapi de stres, oboseală, tristețe, tipare limitative și gândirea automată

Ce vom studia și practica împreună?

În primul rând vei primi un chestionar pentru a determina care este dosha ta dominantă și care sunt dezechilibrele energetice specifice ție. Vom elabora harta celor cinci elemente și în funcție de elementul maestru vom construi un program special nevoilor tale.

Tehnici generale:

 1. Hatha Yoga Tradițională >>> yoga bazata pe dosha ta predominanta (primesti chestionar gratuit)
 2. Yoga tibetana pentru intinerire >>> longevitate, vitalitate si energie din abundenta
 3. Vinyasa Flow >>> reglarea ritmului cardiac, postura mai buna 
 4. Yin Yoga >>> flexibilitate, sanatate energetice si body-awareness
 5. Meditație (tantra și vipassana) >>> tulburari legate de stress si oboseala, liniste si pace launtrica, slabirea timpului de reactie la evenimentele din jur
 6. Tai Chi (Forma Iluminării x Yang) si Qi Gong >>> deblocarea energiei interne, stress, probleme de sanatate
 7. Alchimie internă taoistă >>> pentru transformarea vietii in toate planurile 
 8. Presopunctură pe meridianele energetice si masaj energetic >>> pentru o relaxare completa

 • Investiția ta: 250 RON
 • Durata sesiunii: 90″

Programează o sesiune prin email la office@adrianbajenaru.ro