Yoga taoistă și efectele ei asupra minții și corpului

0 comentarii

Tao Yin Yoga provine din vechiul Qi Gong conceput pentru deschiderea meridianelor extraordinare dar și pentru menținerea unei stări de sănătate superioare a minții și corpului.

Prin yoga taoistă deblocăm resursele din abdomenul secundar, cel abdominal și dezvoltăm ”Yi” (intenția) – adică acel tip de intuiție superior, unde mintea întâlnește inima.
Posturile yogăi taoiste  se axează pe stimularea mușchiului psoas, eliminarea tensiunilor și toxinelor din corp, dezvoltarea elasticității tendoanelor, a mușchiului diafragmatic prin respirație conștientă – musculatura devine mai flexibilă.
 
De fapt, Tao Yin este în sine o meditație în mișcare care crează o coordonare mai strânsă între minte și corp. Conform energeticii chinezești, mintea și corpul nu sunt separate, ele se întâlnesc în același punct, Tan Tienul inferior.
 
Chiar acum poți încerca un exercițiu simplu prin care să îți unești mentalul cu partea ta biologică, de unde se va naște o inteligență mai avansată, una situațională care răspunde mai înțelept situațiilor cu care te confrunți în prezent:
Coboară mintea în partea de jos a abdomenului, la aproximativ 2 cm. sub ombilic și contemplează acel loc. Acolo se află o sferă aurie care arde și luminează organismul tău pe interior, îi dă strălucire. Respiră conștient și revino.
 
De fapt, atunci când mintea tinde să se separe de corp, ne disociem de fapt de natura noastră reală. Mintea, cu ajutorul proceselor de imaginație reușește să călătorească oriunde în timp și spațiu, însă corpul trăiește DOAR în momentul prezent. Deciziile minții separate de corp sunt inutile, fără eficiență tocmai pentru că provin din interpretarea diformă a realității (în funcție de tipare din trecut, regrete, pierderi sau de așteptări, speranțe viitoare.
 
La cursuri vei simți efectiv cele scrise aici în corpul tău energetic. La început se lucrează cu aura profesorului iar cu timpul se construiește propria aură vibrantă a corpului care este de fapt doar proiecția corpului fizic. Există mai multe definiții ale aurei energetice, însă noi ne referim efectiv la corpul energetic ca o oglindă a celui fizic, este mai ușor, mai frumos, mai eficient, mai la îndemână.
 
La cursuri, eu combin armonios mișcările fluide de qi gong, tao yin yoga cu meditațiile de alchimie internă. Practicăm deasemenea și posturi elementare din hatha și kundalini yoga, întrucât unele dintre asanele yogăi clasice se regăsesc și în yoga taoistă.
 
Chiar acum, îmbrățișează efectiv corpul tău și spiritul tău va străluci!
 

Articol publicat în categoria: Body, Spirit
Vezi și alte articole care ating subiectul: , , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Despre Fuziunea Emotionala

Mă găsești și pe: