Yuan Qi: Energia Primordială a Compasiunii

0 comentarii

Energia Qi, apare la convergența dintre Materie (Jing) și Spirit (Shen), de aceea în artele taoiste, are o importanță mai aparte.

Impact  Efecte
 

 • Funcțional, care afectează biologicul
 • Activitatea ionică: a fluxului bioenergetic
 • Magnetică/Aurică: care se extinde în afara corpului fizic
 • Cuantic: simțirea în interiorul nostru a Vidului Primordial (Wuji)
 •  vindecarea și tratamentul unor afecțiuni
 • creșterea stării de bine
 • longevitate și anti-aging
 • imortalitate (conform scrierilor taoiste)

Filosofia chineză și alchimia taoistă, se apleacă asupra stării de unitate cu întregul, de întoarcere la origini prin cultivarea celor trei comori:

 1. Spirit originar (Yuan Shen)
 2. Energie originară (Yuan Qi)
 3. Substanță originară (Yuan Jing)

DOAR experiența personală poate confirma avansul în practicile taoiste, nu un guru, nu un maestru, ci noi înșine în fiecare zi, prin alegerile pe care le facem moment cu moment. De aceea, avem astăzi metode foarte eficiente de cultivare a energiei Yuan Qi, a compasiunii, care reprezintă însăși Forța Vieții. Da, există semne ale stagnării energiei originare, câteva pot fi sesizate consultând tabelul de mai jos:

Câteva caracteristici specifice energiei Sursă:

Prin Wuji Gong și Alchimie dezvoltăm o relație cu Forța Vieții, cultivând printr-o practică constantă ceea ce numim ”Yuan Qi”, energia pură a Compasiunii care unește întreg Universul și care i-a dat naștere.

În ce mă privește, am avut ocazia să experimentez de câteva ori starea de contopire cu această energie, care atunci când mă dedic unei practici intense, începe să curgă abundent din punctul Ming Men precum niște râuri de compasiune și liniște. Cea mai intensă senzație am simțit-o anul trecut în timp ce practicam Tai Chi în Main Park, Frankfurt. Acesta este mijlocul cel mai sigur, mai rapid de a crește ”copilul interior” care este racordat la Sursa primordială.

Pentru mulți dintre noi este dificil să acceptăm sinergia totală a ființelor, care nu se pot dezvolta și trăi izolat în afara comunității. Vrem nu vrem, tot ceea ce știm astăzi a fost lăsat de strămoșii noștri, iar ceea ce am învățat, ne-a fost predat mai întâi, la fel ca limba și mersul în poziție bipedă. Omul are o infrastructură care înglobează niște potențialități genetice (Jing), energetice (Qi) și Spirituale (Shen), însă dacă nu este hrănită și ajustată, aceasta nu poate evolua. Ce oferă un copil unui părinte pentru ca acesta să se angajeze să îl crească? Doar iubire! De ce un părinte alege să crească un copil? Din iubire!

Această reflecție, mă conduce cu gândul la maxima lui Johhny Deep în interpretarea lui Don Juan de Marco:

There are only four questions of value in life… What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only LOVE. ― Don Juan

Un alt sentiment care poate descrie conectarea la energia vidului primordial, este recunoștința, gratitudinea față de noi înșine, ceilalți și față de existență.

Cu mult drag, Adrian.

 

 

Articol publicat în categoria: Body
Vezi și alte articole care ating subiectul: , ,

Comentarii

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

ABONEAZA-TE

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

Mă găsești și pe:

Call Now ButtonBook