Ziua bună de dimineață se cunoaște. Ritualul unei zi memorabile (tips & tricks)

  • by

Multe fete m-au întrebat în sesiunile individuale sau la cursuri: ”Tu cum trăiești?”, ”Care este viața ta în corp?”, ”Cum poți să îți menții nivelul crescut de energie făcând atât de multe lucruri?” sau ”Cum de ai pielea așa de fină?”. Pentru toate întrebările am un singur răspuns: PRACTICA spirituală care începe încă de dimineață.

EFECTUL COMPUS: EȘTI REZULTATUL ALEGERILOR TALE ȘI NU AL ÎNTÂMPLĂRILOR

Știu că și tu ca și mine ți-ai pus întrebarea dacă nu cumva doar ție ți se întâmplă cele mai ”nașpa” lucruri din acest Univers sau cum de e posibil ca exact ție să ți se întâmple lucrul respectiv. Aceasta este eroare de gândire numită ”personalizare”, un tip de cogniție prin care ai impresia că ești centrul Universului și Dumnezeu stă acolo pe scaun sus undeva, doar ca să te pedepsească pe tine. Ei bine… nimic mai fals! Adevărul este că nu ești victima împrejurărilor și a circumstanțelor nefavorabile ale norocului care ți-a fost dat chiar ție cu porția la naștere, ci a unui cumul de situații pentru care ai decis conștient sau mai puțin conștient, că îți descrie viața. Deci, nu e vina Universului că te trezești la ora 12.00 și că stai până la 3.00 am la seriale (cum obișnuiam eu), nu e vina lui X sau Y că rămâi într-o relație toxică fără să schimbi nimic. Mai mult, kilogramele în plus nu s-au acumulat așa, pur și simplu, îți spun eu că ai muncit o vreme bună la ele. Cum? Păi ai mâncat neglijent, ai amânat mersul la sală sau la alergat, nu ți-ai onorat abonamentul acela la yoga care avea opt sesiuni pentru că ai găsit multe…. scuze!

Nu este nici vina ta pentru că se întâmplă toate astea și nici nu e cazul să te învinovățești și mai tare, oricum o tot facem în general și din acest motiv nu se schimbă nimic. Acceptă-te așadar pe tine însuți/însăți cu bune și cu rele, grele, cu de toate. De aici o să vezi LUMINA.

Marea mea găselniță este RITUALUL de dimineață sau de seară care crează predispoziții foarte benefice pentru întreaga zi. Mă simt mai energic, mai puternic, mai expansiv, dar și mai relaxat și conștient.

RITUAL DE ALCHIMIST

Până să am acest ritual vreau să știi că îmi era tare greu să mă acomodez cu noul meu stil de viață. Până la urmă, sunt freelancer și chiar dacă nu am un șef, este necesar să mă susțin și să fiu foarte responsabil cu viața mea și atent cu misiunea mea personală.

… Așa că aleg să mă trezesc în fiecare zi foarte de dimineață, între 4.30-5.30 maxim. Îmi zic unii prieteni” Pfai… Te trezești odată cu găinile! Cum reușești?”… păi în primul rând adorm mai devreme. Chiar dacă știam înainte să-mi implementez acest comportament pentru că ”e bine pentru mine” să îmi scurtez semnificativ perioada somnului, nu reușeam să fac asta nici în ruptul capului. Pentru că stau zi de zi la cooperativa Fru Fru pentru a-mi scrie textele pentru cărțile mele, am întâlnit mulți oameni frumoși pe care îi admir aici și în mulți am văzut calități care existau latent și  în mine. Este cazul lui B, o fată care îmi povestea mereu că se trezește dimineața la 4.00 am și merge la înot, și astfel se bucură de timpul care îi rămâne pe parcursul zilei. Așa că am luat aminte și am pus în practică. Am urmat un exemplu, pentru că doar așa învățam cu adevărat. (Morala! Fii atent la comportamentele pe care le admiri la ceilalți pentru că s-ar putea să te vezi pe tine upgradat!)

Prind fiecare Răsărit și prind liniștea solemnă tocmai bună de meditație. Inițial îmi fac câteva kriyasuri pentru purificarea corpului, printre care curățarea nărilor cu vasul Neti, curățarea cavității bucale și un duș cu apă rece așa cum obișnuiesc călugării din templele Shaolin. Îmi schimb hainele cu care am dormit, așez patul și aerisesc camera pentru ca aerul să fie cât mai proaspăt pentru exercițiile de respirație și pranayama.

Mai întâi lucrez cu corpul fizic pentru a mă dezmorți și pentru a-mi așeza corpurile subtile care sunt ușor ”ciufulite” de la somn. Eu prefer anumite posturi de yoga pe care le schimb doar la câteva săptămâni, și încep inițial cu Surya Namaskar, care este nelipsit din rutina mea. De-abia apoi încep exercițiile de Tai Chi și Alchimie.

Înainte de a intra în meditație…

  1. deschid spațiul sacru manifestând devoțiune și deschidere față de altarul feminin și masculin pe care îl am în cameră
  2. aprind un bețisor parfumat și lumânări, difuzez uleiuri esențiale
  3. onorez maeștrii cu câteva rugăciuni  și cer călăuzire

Mă mai ajută și să mă ating pe frunte, pe Agya Chakra (între sprâncene) cu ulei Balance sau Serenity, care îmi sporesc enorm transa meditativă.

Meditez de curând pe ierarhia mea axiologică ”1. Înțelepciune/2. Spiritualitate/ 3. Creștere”. Rostesc de câteva sute de ori mental aceste virtuți ca pe niște mantre. Știi de ce?

Pentru că de multe ori ca și tine, îmi pierd Centrul și uit că acestea sunt pentru mine calitățile cele mai de preț și mai fac alegeri care sunt în dezacord cu ele. De câte ori fac asta, accept că sunt om și greșesc, mă iert și merg mai departe cu lecțiile învățate.

Acesta este doar un model de ritual, tu poți avea propriul tău model pentru că tu ești unic și tu ai nevoi individuale pe care eu nu le cunosc, dar poți lua aminte că SE POATE. Oamenii învață prin exemplu și poate că acesta este exemplul de care ai avut nevoie.

Imediat după ce am terminat ritualul, mulțumesc și manifest recunoștință față de Divin și de Cosmos, față de maeștri, învățători și față de Sinele meu cel mai Înalt. Apoi mă detașez complet și îmi încep ziua, însă iau cu mine acea stare de predare și de letting go în fața Universului și Divinității, față de care încredințez vorbele, gândurile și acțiunile mele (Ishwara Pranidhana).

 

Multă iubire, A.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments